22. dubna 2016 • 19:35

Jankulovski se vrací do Baníku. Bude členem dozorčí rady

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení fotbalového klubu Baník Ostrava prošlo dalšími změnami. Do pětičlenné dozorčí rady dnes byli vlastníkem klubu nově jmenováni bývalý fotbalový reprezentant a odchovanec Baníku Marek Jankulovski s dalším někdejším ostravským hráčem Dušanem Vrťem.



Bývalý dlouholetý reprezentant Jankulovski je spolu s Milanem Barošem nejslavnějším odchovancem Baníku. Bronzový medailista z Eura 2004 a vítěz Ligy mistrů z roku 2007 v barvách AC Milán z Ostravy v třiadvaceti letech odešel na jedenáct roků do Itálie, kde vedle Milána hrával ještě v Neapoli a Udine. Kariéru předčasně ukončil na podzim 2011, když si hned v prvním utkání po návratu na Bazaly obnovil poranění vazů v koleně.

Dřívější ostravský obránce Vrťo v Baníku v první dekádě tohoto století působil u mládežnických týmů i jako asistent v áčku, ale od roku 2010 pracuje jako sportovní ředitel v Senici. Podle některých spekulací by se v létě mohl na stejný post přesunout do Ostravy.

"Baník mě oslovil a jsem rád, že mu touto cestou můžu pomoct. Musím poděkovat majiteli Senice, že mi vyšel vstříc a s mým jmenováním do dozorčí rady souhlasil. Ale o mojí další budoucnosti bych ještě nechtěl spekulovat," řekl Vrťo na ostravském oficiálním webu.

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Ostrava 1:2. Baník oddálil sestup
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Baník - Slovácko 2:1. Hosté po výhře nad Spartou vyhořeli
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud