25. dubna 2016 • 05:00

Rozdíly mezi rivaly: Špatný nástup Sparty, Plzeň trefila sestavu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V ligové tabulce mezi nimi leží před posledními čtyřmi koly jedenáctibodový rozdíl. Odlišnosti byly patrné i přímo na hřišti při včerejší výhře fotbalistů Plzni na Spartě 3:0. „Když chcete vyhrávat takové zápasy, musíte zvládnout klíčové okamžiky,“ řekl Bořek Dočkal. Sparťané na rozdíl od Plzně neproměnili penaltu, nepřetavili svůj závěrečný tlak v gól a trenér Ščasný navíc přiznal chybu ve složení sestavy. To Plzeň prožila diametrálně odlišné utkání. Podívejte se, v čem se výkon obou týmů lišil.



Nástup do zápasu

Jako na jaře už tradičně Sparta v úvodu zaspala. Prvních 20 minut na hřišti kralovala Viktoria. Už v 10. minutě dostali hosté po faulu Petra Jiráčka možnost pokutového kopu a Ondřej Vaněk se nemýlil. „Vůbec jsme nenastoupili dobře,“ přiznal po utkání trenér Zdeněk Ščasný. Po inkasované brance měli sparťané šanci, ale Juliš ani Lafata se neprosadili. Vyrovnat mohl Dočkal z penalty po faulu Petržely, ale branku překopl. „Tam se lámal chleba,“ hodnotil Ščasný vývoj zápasu.

Krejčí trefil sestavu

I v tomto ohledu Plzni vyšel šlágr mnohem víc. „Vyšly nám změny v sestavě. Myslím si, že jsme ji opravdu trefili,“ pochvaloval si po utkání plzeňský kouč Karel Krejčí svůj tah se zařazením Romana Hubníka na kraj obrany a nasazení uzdraveného kanonýra Michala Ďuriše.

To trenér domácího výběru přiznal zaváhání. „Ve středu hřiště Lukáš Vácha nestíhal nabírat Daniela Koláře . Hodně jsem to složení zálohy zvažoval. Má chyba,“ řekl Ščasný, který v poločase Váchu vystřídal a poslal na hřiště Lukáše Marečka, který dobrým pohybem nedostatky vyřešil. Kouč Letenských si stál i za postavením Petra Jiráčka na levý kraj obrany, ačkoliv 30letý záložník zavinil penaltu a v soubojích s Milanem Petrželou nestíhal. „Odehrál slušný zápas, v tréninku vypadal dobře. Střídal jsem ho kvůli tomu, že jsem chtěl dát do hry Marka Matějovského,“ hodnotil Jiráčkův výkon sparťanský trenér.

Rozhodla efektivita

Sparta si sice vypracovala několik slibných příležitostí, ale ani jednu nedokázala přetavit v branku. Trenér Ščasný spílal po utkání Ladislavu Krejčímu, u kterého se mu nelíbilo řešení určitých situací. To Plzeň jakoukoliv možnost okamžitě potrestala. V závěru nechali sparťané dvakrát utéct Michaela Krmenčíka a byly z toho dvě branky. „Po našich chybách!“ zlobil se po zápase Ščasný.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 0:3. Viktoria je bod od titulu
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Druhá penalta! Petržela sundal Krejčího, Dočkal přestřelil bránu
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Penalta! Jiráček sundal Petrželu, Vaněk poslal Plzeň do vedení
Video se připravuje ...

Dočkal: Má neproměněná penalta byla klíčový okamžik utkání
Video se připravuje ...

Brabec: Měli jsme se víc tlačit do koncovky před vápnem
Video se připravuje ...

Jiráček: Titul jsme si neprohráli tímto zápasem
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud