26. dubna 2016 • 15:04

Sparta jedná s Costou. Zájem ale mají i Besiktas a týmy z Německa

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro fotbalovou Spartu je takřka nepostradatelným pilířem. Obránce Costa Nhamoinesu se během tří sezon vypracoval mezi klíčové postavy týmu. V aktuální sezoně zásadní měrou přispěl k postupu do čtvrtfinále Evropské ligy. Levonohému obránci v létě končí na Letné smlouva a pomalu řeší, co dál. Možnosti má široké. Podle slov jeho agenta Jakoba Slowika, které cituje server nehandaradio.com, se o třicetiletého hráče zajímají kluby z Turecka a Německa. 



Důraz, absolutní nasazení, rychlost, odolnost v osobních soubojích. Tyhle atributy, které Costa pravidelně na hřišti nabízí, zřejmě zaujaly i manažery velkých evropských celků. Sparťanskému obránci vyprší po sezoně platný kontrakt a podle slov jeho manažera si bude moct vybírat ze zajímavých nabídek.

„Costa je kvalitní hráč. Potřebujeme mu najít ten správný klub, kde ocení jeho kvality a charakter,“ cituje server nehandaradio.com hráčova agenta Jakoba Slowika. „Zájem mají kluby z Turecka – ve hře jsou Besiktas, Kasimpasa a Konyaspor. Jsou tam i kluby z Německa, ale u nich nemohu být konkrétní,“ nastínil.

Jde o samé špičkové týmy – Besiktas momentálně vede tureckou ligu a je historicky nejúspěšnějším celkem v zemi, Konyaspor je v aktuální tabulce třetí, Kasimpasa osmá. Zájem o řízného obránce mají i v Jižní Africe. Reprezentant Zimbabwe údajně zaujal mužstvo Kaizer Chiefs, který patří mezi lídry tamní fotbalové scény.

Pokračovat ve spolupráci s třicetiletým obráncem pochopitelně chce i Sparta. "Momentálně jednáme o prodloužení smlouvy," řekl pro iSport.cz ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Server nehandaradio dokonce zmiňuje mezi možnými zájemci i slavnou Barcelonu. Katalánský gigant je údajně připravený nabídnout kontrakt na pět milionů eur ročně (135 milionů korun), šlo by o obrovskou senzaci. Tahle informace se však jeví jako nesmyslná. Server hned uvádí, že Barcelona s hráčem v žádném kontaktu momentálně není.

Costa ve Spartě dokončuje třetí sezonu, od začátku angažmá mu patří pevná pozice v základní sestavě. Skauty evropských celků evidentně zaujal během úspěšného tažení Evropou, kde patřil k nejlepším hráčům týmu. V březnu ho UEFA dokonce vybrala do sestavy kola Evropské ligy.  

Sparta - Slavia: Costa odpálil sparťanskou radost. Sparta vede 2:1
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Sparta - Plzeň: Jiráček nepodal ruku Limberskému, Costa ignoroval Petrželu
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 0:3. Viktoria je bod od titulu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud