2. května 2016 • 12:48

Nejlepší hráč ligy v dubnu? Kandidují Hubník, Čížek a Folprecht

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepším hráčem první fotbalové ligy za duben se stane buď plzeňský stoper Roman Hubník, ofenzivní záložník Bohemians 1905 Tomáš Čížek, nebo liberecký středopolař Zdeněk Folprecht. Mezi trenéry na cenu v anketě Ligové fotbalové asociace kandidují plzeňský Karel Krejčí, brněnský Václav Kotal a liberecký Jindřich Trpišovský.



Jednatřicetiletý Hubník po zimním návratu z Olomouce jako kapitán pomohl Viktorii Plzeň k obhajobě titulu. V dubnu zasáhl do čtyř z pěti kol, chyběl pouze jednou kvůli trestu za žluté karty. V posledních dvou zápasech nastoupil na pravém kraji obrany a blýskl se především výborným výkonem na Spartě, kde Západočeši vyhráli 3:0.

Také sedmatřicetiletý Čížek si vysloužil pochvalu za výkon v utkání proti letenskému klubu. Svůj jediný dubnový gól ale vstřelil ve venkovním duelu v Brně.

Čtyřiadvacetiletý Folprecht prožil nejlepší měsíc v ligové kariéře. Proti Olomouci dal svůj první gól v nejvyšší soutěži a ve víkendovém duelu s Brnem k němu přidal druhý.

Plzeňský kouč a reprezentační asistent Krejčí ve své premiérové sezoně v roli hlavního ligového trenéra dovedl Viktorii v sobotu k obhajobě titulu a rekordu soutěže v podobě šestnácti výher za sebou. Trpišovský si vysloužil nominaci díky tomu, že s Libercem ovládl všech pět dubnových kol a Severočeši už mají jistotu startu v evropských pohárech. Kotal s Brnem v uplynulém měsíci vyhrál tři z pěti utkání a Zbrojovka má stále naději na páté místo.

Hlasovat mohou fanoušci na webu synotliga.cz do čtvrtka.

Jihlava - Bohemians: Parádní sólo Čížka zakončil Hubínek, Bohemka vede 2:1
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Frýdkovu střelu zblokoval na roh Hubník
Video se připravuje ...

Liberec - Brno: Folprecht otevřel skóre, Liberec vede 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud