Richard Šíma
4. května 2016 • 20:00

Majitel Baníku Brabec: Chci pět posil. A Barošův návrat? Dejme tomu čas

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Okamžitý návrat do první ligy. Takový je cíl ostravského Baníku pro příští sezonu. Majitel klubu Václav Brabec potvrdil, že na tom, co prohlásil bezprostředně po únorové koupi klubu, se nyní, kdy je sestup skutečností, nic nemění. Baník se podle jeho slov chystá na druhou ligu patřičně vyzbrojit. Vrátí se i Milan Baroš? Spekuluje se o tom.



Sestup ostravského Baníku do druhé ligy je realitou a přichází čas, kdy vedení klubu bude muset vyměnit prohlášení za činy. Klubový majitel Václav Brabec ze svých původních prohlášení neslevuje. „Naším cílem zůstává okamžitý návrat,“ prohlašuje.

V jednom punktu ovšem fanoušky Baníku, alespoň ty, kteří dosud věřili, že se klub pro druholigovou sezonu vrátí na Bazaly, zklame. Ostravané téměř jistě zůstanou ve Vítkovicích.

„Věříme, že se ve druhé lize zdržíme jen jednu sezonu. Pokud se nám podaří splnit, co jsme si předsevzali, v sezoně 2017/18 bychom se z Bazalů stejně zase museli vrátit do Vítkovic. Stěhování na Bazaly na jednu jedinou sezonu by bylo nejen nepraktické, ale taky neekonomické, protože stadion by vyžadoval určité úpravy,“ vysvětlil Brabec svůj postoj k věci, který se za poslední měsíce nijak zásadně nezměnil.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Ostrava 2:0. Domácí slaví titul, Baník sestoupil
Video se připravuje ...

Realizační tým se měnit nebude

Co se změní zcela jistě, je kádr Baníku. „Nechci v této chvíli vůbec spekulovat o konkrétních jménech, ani o tom, kdo ze stávajícího kádru zůstane a kdo ne,“ řekl majitel ostravského klubu. „Víme, že mužstvo potřebuje posílit, a chceme přivést zhruba pět zkušených a kvalitních hráčů,“ pravil Brabec.

O jednom konkrétním jménu se v Ostravě spekuluje docela nahlas. O Milanu Barošovi. První kontakt mezi hráčem a současným vedením klubu už podle všeho proběhl. „Toto téma nebudu v této chvíli vůbec komentovat. Dejme tomu čas,“ řekl Brabec stroze.

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Ostrava 1:2. Baník oddálil sestup
Video se připravuje ...

Měnit by se podle slov klubového majitele zásadně neměl ani realizační tým, v jehož čele stojí trenér Vlastimil Petržela. Ten se od svého nástupu do Baníku netajil tím, že vedle trenérských kompetencí si chtěl ponechat i ty sportovně ředitelské.

Dnes už je ale téměř jisté, že novým sportovním ředitelem bude co nevidět jmenován Dušan Vrťo, nyní už člen dozorčí rady Baníku, ovšem stále ještě sportovní šéf FK Senica. Je s tím Petržela smířen?

„Samozřejmě že ano. Dnes už jsme v situaci, kdy je tady sportovní ředitel velmi potřebný a pokud to bude Dušan Vrťo, jen dobře,“ pravil Petržela a odmítl spekulace, že by snad kvůli něčemu takovému chtěl z Baníku odejít. Podobně se na Petrželovo setrvání v klubu dívá i Brabec. „S panem Petrželou počítám,“ řekl klubový boss.

Už před několika dny byl vedle Dušana Vrťa novým členem dozorčí rady jmenován také Marek Jankulovski, manažerem Baníku se stal bývalý sudí Lubomír Puček.



Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud