Jan Malý
7. května 2016 • 18:16

Penaltové repete Bolek nezvládl. Jsem rád, že to máme 1:1, smál se Magera

Autor: Jan Malý, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před měsícem zahodil proti Plzni v semifinále pohárové soutěže mladoboleslavský fotbalista Lukáš Magera penaltu. O měsíc později dostal šanci kolaps napravit. A nezaváhal. Plzeňský brankář Petr Bolek risknul jednu ze stran a pak jen vylovil míč ze sítě. Mladá Boleslav nakonec vyhrála 2:0 a ukončila rekordní sérii výher plzeňských mistrů. „Péťa mě zná z Ostravy, takže jsem nad tím docela přemýšlel, kam to zahrát. Vybral jsem si dobrou stranu, jsem rád, že to máme 1:1,“ jásal Magera.



Gólman úřadujících mistrů Bolek, který se mezi tyče protlačil přes konkurenta Kozáčika jen výjimečně, zažíval opačné pocity. Věřil, že penaltový pokus lapí.

„Měl jsem jít na druhou stranu, to je asi celé. Už jsem nad tím přemýšlel před zápasem, kdyby byla. Asi jsem to trochu překombinoval. To už tak je,“ mudroval nahlas gólman.

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z proměněné penalty Lukáše Magery v zápase proti SlaviiFoto Jaroslav Legner (Sport)


Porážka ho mrzela, nebral to tak, že si chce plzeňský tým zápas jen v pohodovém tempu odehrát. O nějakém užívání role mistrů nemohla být řeč.

„Je to mistrák. Nepřemýšlím nad tím, jestli jsem mistr, nebo nejsem. Chytám normálně. Jsem rád, že jsem byl na hřišti. Chtěl jsem udělat co nejlepší výsledek, to se bohužel nepovedlo,“ smutnil Bolek.

Mladá Boleslav - Plzeň: Petržela sundal Čermáka, Magera nařízenou penaltu proměnil
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Magera byl sám před Bolkem, tutovku ale zahodil
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Magera nakopl míč – a knockoutoval spoluhráče Radu
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Magera z bezprostřední blízkosti míč do brány nedostal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud