11. května 2016 • 21:30

Sparta dala šanci mladíku Piškovi. Zápisné? Raději to nechci vědět, řekl

Autor: fot
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se smíšenými dojmy opouštěl hřiště po své ligové premiéře sparťanský obránce Milan Piško v Brně. Pražanům tam sice spadlo do klína konečné druhé místo v tabulce, na němž už nemohou být předstiženi, a dvacetiletý talent odehrál slušné utkání, jeho debut ale skončil porážkou 0:1, o které se navíc rozhodlo až v 89. minutě.



„Vypořádat se se skokem z mládežnického fotbalu rovnou k chlapům není snadné. Náročnost na kondici, na sílu, na rychlost tam je velká. Krok to je značný, navíc tam byla nějaká nervozita. Snažil jsem se z ní oklepat a hrát svůj normální zápas,“ hodnotil svoji premiéru Piško. První ligový duel navíc nebyla nějak tuctová kopaná, ale zápas v rivalském městě před návštěvou 10 200 fanoušků, tradičně Spartě značně nepřejících. „Zážitek to byl obrovský. Neskutečná atmosféra. Samozřejmě je v takovém zápase na prvním místě herní disciplína, plnění taktických pokynů, ale snažil jsem se to i užít, což se podařilo,“ přiznal obránce. Následně po premiéře v Synot lize bude jeho povinností zaplatit patřičný obnos do klubové kasy. „A raději se nebudu ptát, kolik to je. Zatím to nevím…“ řekl.

CELÝ SESTŘIH: Brno - Sparta 1:0. I přes prohru jde Sparta do Ligy mistrů
Video se připravuje ...

Úkoly na trávníku se mu zdály podobné jako v mládežnickém celku. Nastoupit za áčko si vyzkoušel už v pohárovém duelu proti Jablonci, kde byla mladých hráčů v rudém dresu naprostá většina. V lize už byl tým složený trochu jinak.

„Zase se hraje jinak, když jsou na hřišti i zkušení spoluhráči, kteří podrží míč. Ano, pomůže to,“ řekl Piško.

Výsledek ho mrzel, přestože neznamenal ohrožení druhé příčky v ligové tabulce. „Tu nám pojistila prohra Mladé Boleslavi. Ale zamrzí to, chtěli jsme si to uhrát sami. Dostali jsme gól v posledních pěti minutách, kdy jsme zápas už měli mít zvládnutý, to je škoda. Ale i tak radost panuje,“ dodal talent Sparty.

Brněnští fanoušci poděkovali trenéru Václavu Kotalovi, který klub opouští
Brněnští fanoušci poděkovali trenéru Václavu Kotalovi, který klub opouští

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud