Michal Koštuřík
13. května 2016 • 05:00

Náhrada za Habance. Levý by se měl stát trenérem Slovácka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Slovácku už našli nástupce Svatopluka Habance. Pod pokličkou drží letní nástup Stanislava Levého (58)! Deník Sport z důvěryhodného zdroje zjistil, že se do klubu vrátí bývalý reprezentační bek, jenž už v Uherském Hradišti působil v sezoně 2005/2006. „S jedním trenérem jsme domluvení,“ uvedl bez podrobností výkonný ředitel Vladimír Krejčí.



Osmapadesátiletý Levý, jenž na podzim kvůli zhroucené ekonomice klubu skončil na lavičce albánského Flamurtari Vlora, včera nebral telefon. Právě on by však měl být nositelem nové éry po Habancovi a kapitánovi Doškovi, kteří ze Slovácka odcházejí do Brna. V Česku naposledy působil před pěti lety, kdy trénoval Zlín.

Aktuálně je Levý volný, neboť po pár měsících zabalil angažmá v Albánii. Klub dlužil hráčům i členům realizačního týmu několik měsíců výplaty a Levému nakonec došla trpělivost. Na tým podle jeho slov finanční nejistota akutně doléhala, ve hře byla i soudní dohra případu.

Nyní zřejmě nastal čas jeho návratu do tuzemské nejvyšší soutěže. Levého jméno zatím zůstává zamčené v trezoru ředitele Krejčího. „Pokud bude dohoda stvrzena, tak ji určitě zveřejníme. Nemůžu něco blábolit, když to nemám na papíře,“ prohlásil včera.

Když jeho předchůdce Rudolf Baránek představoval Levého před jedenácti lety jako nového trenéra klubu, použil k tomu vzletnou větu: „Levý je ten pravý“. Někdejší reprezentační bek působil posledních pět let v cizině. V Albánii vedl kromě Vlory také Skenderbeu Korca, s nímž získal titul. Polský Slask Wroclaw dovedl před třemi lety v Ekstraklase na třetí místo.

Jaký kádr dostane k dispozici? Nebudou v něm Došek, Martin Kuncl, ani záložník Jiří Valenta. „Už v minulém roce se chtěl z vážných rodinných důvodů vrátit do Prahy a nakonec jsme smlouvu o rok prodloužili. Je to plánovaný odchod,“ vysvětlil Krejčí. „On sám teď neví, kam půjde. Nejspíš si bude hledat něco na dojíždění a tajně doufá v angažmá v zahraničí,“ dodal.

Zůstane naopak klíčový stoper Tomáš Rada, jenž také zvažoval návrat do Prahy. „S ním a s Eldarem Civičem jsme dohodnutí na prodloužení smlouvy,“ informoval Krejčí. Otevřená je budoucnost Milana Kerbra. „Má pocit, že už je tady moc dlouho,“ podotkl ředitel 1. FC Slovácko.

CELÝ SESTŘIH: Slovácko - Olomouc 2:1. Hosté si zkomplikovali boj o záchranu
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Slovácko 5:1. Domácí ukončili čekání na výhru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud