13. května 2016 • 15:53

Další trest pro Pilného! Opilý sudí dostal dva roky zákaz a pokutu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR udělila dvouletý zákaz činnosti rozhodčímu Marku Pilnému. Ten se podílel na řízení zápasu 29. ligového kola v Příbrami pod vlivem alkoholu. Zároveň ho potrestala pokutou 150 tisíc korun a doporučila mu zvážit setrvání ve všech funkcích FAČR, které zastává.



Vedle Pilného, který byl čtvrtým rozhodčím zápasu, byl při utkání opilý i brankový sudí Jiří Jech. Ten se z dnešního zasedání omluvil a dorazí na  jednání komise příští týden v přítomnosti právního zástupce. Oba byli už ve čtvrtek vyřazeni z listiny rozhodčích a přijdou o licenci.

Pilný neřekl, zda se odvolá. "Zatím se nechci vyjadřovat. Musím přemýšlet," řekl novinářům při odchodu ze strahovského sídla FAČR.

Co všechno by mělo být Pilnému zapovězeno? Vzhledem k tomu, že není hráčem, udělila mu disciplinárka zákaz výkonu funkce podle paragrafu 24 disciplinárního řádu. "Jde o činnosti delegáta, rozhodčího, trenéra, pořadatele či vedoucího mužstva. Zkrátka ti, kteří jsou uvedení v zápise o utkání kromě hráče. Dva roky je maximální možná sazba, kterou paragraf 59 o znevážení jména fotbalu umožňuje," řekl předseda disciplinárky Richard Baček.

Jeden z největších fotbalových zločinů

Novinářům tlumočil i Pilného vyjádření. "Fotbal to hrozně poškodilo a není to omluvitelné. Uvědomuje si, co se stalo a nedokážu si představit, že by ho to nemrzelo a nelitoval toho," uvedl. Současnou kauzu srovnal s jinými aférami. "Z mého pohledu je to jeden z nejzávažnějších fotbalových zločinů, co se dá udělat, když osoba, která rozhoduje o regulérnosti utkání a soutěže, se dostane do takového stavu. Přirovnal bych to k té kauze sázky," dodal.

Závažnost trestu vyjadřuje i finanční postih. "Je to nejyvšší pokuta, kterou jsme fyzické osobě pod mým vedením uložili. Pouze klubům jsme dali vyšší," podotkl Baček.

Pilný byl od úvodních minut středečního utkání viditelně opilý. U postranní čáry těžko držel rovnováhu, padal, chvíli běhal s lajnovým rozhodčím a napodoboval jeho pohyby. Už po deseti minutách ho musel začít hlídat bodyguard, během poločasové přestávky Pilný odešel do kabin a už se nevrátil. Opilost byla při utkání patrná i na Jechovi, který se na hřišti dokonce vymočil.

Další trest pro Pilného může vynést výkonný výbor FAČR: vyloučit ho zcela z fotbalového hnutí.

Šéf disciplinárky o opilém sudím: Je to jeden z nejzávažnějších fotbalových zločinů
Video se připravuje ...

Opilý rozhodčí v Příbrami! Podívejte se, co všechno Pilný vyváděl
Video se připravuje ...

Další VIDEO opilého sudího: Bodyguard ho vedl do kabiny, slávisté padali smíchy
Video se připravuje ...

Pelta: Škoda, že nemůžeme udělit trest smrti
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud