Jakub Konečný
14. května 2016 • 04:59

Možná náhrada za trenéra Krejčího? Plzeň má na radaru Trpišovského

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zamíří z Liberce do Plzně s útočníkem Markem Bakošem i trenér Jindřich Trpišovský? Teď hned téměř určitě ne, perspektivní trenér se naopak chystá se Slovanem podepsat novou smlouvu. Zároveň je však podle informací deníku Sport pro Viktorii první volbou v případě, že by se současný kouč Karel Krejčí přece jen rozhodl po EURO 2016 odejít za lepším.



Karel Krejčí = trenér Plzně. Jindřich Trpišovský = trenér Liberce. Na stavu, který platí dnes, se s největší pravděpodobností do startu příští sezony nic nezmění, oba úspěšní pánové by měli ve Viktorii, respektive ve Slovanu pokračovat.

Vedení mistrovského klubu nicméně pracuje i s variantou, že by se Krejčí vydal za lákavější nabídkou – a v tom případě byla jako náhradní varianta číslo 1 vytipována právě trenérská kometa z Liberce.  

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Jablonec 1:2. Domácí přebrali pohár pro mistra
Video se připravuje ...

„Plzeň nedávno Trpišovského kontaktovala s dotazem, zda by měl v případě Krejčího odchodu o angažmá v Plzni zájem. Zůstalo to otevřené,“ potvrdil deníku Sport nejmenovaný hráčský agent.

Jde o logickou volbu – čtyřicetiletý Trpišovský totiž dokonale odpovídá náročným požadavkům, které jsou na trenéra v Plzni kladeny. Umí vštípit týmu atraktivní herní styl, na podzim uspěl na evropské scéně a hráči za ním jdou, takže o nabídky nemá nouzi.

V průběhu sezony se mluvilo o vážném zájmu Jablonce a Slavie, situaci kolem trenéra s nezbytnou bílou kšiltovkou údajně sonduje i chorvatská Rijeka a některé polské kluby.

Trpišovský o budoucnosti nemluví

Vír spekulací kolem své osoby Trpišovský navíc nechtěně roztočil ještě víc, když po středeční výhře nad Zlínem odmítl i vzhledem k dnešnímu duelu o třetí místo na hřišti Mladé Boleslavi svou budoucnost nějak konkrétně komentovat.

„Víte, že vždy odpovídám upřímně, ale na hráčích vidím, že nás to rozhazuje, jak se neustále o někom spekuluje. Proto jsme si řekli, že se do soboty k tomu nebudeme vyjadřovat. Doufám však, že na začátku přípravy tady nebudu stát já sám,“ řekl jen s jasným odkazem na množství opor, které Liberec v létě opustí.

Nejhůř nese návrat Marka Bakoše právě do Plzně, ovšem v jeho stopách teď jít rozhodně nemíní. Podle informací deníku Sport je naopak před podpisem nové smlouvy v Liberci. A stejně tak Plzeň počítá i nadále s Krejčím.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Zlín 4:3. Domácí poskočili na třetí místo
Video se připravuje ...

„Neřeším nic, co není na pořadu dne. Karel Krejčí dokázal, že se od Pavla Vrby naučil spoustu věcí, a má můj respekt. Jeho bilance je obdivuhodná: 23 zápasů, 22 vítězství, to je úkaz, který nikdo nemůže zpochybňovat,“ uvedl před týdnem v MF Dnes generální manažer Plzně Adolf Šádek. A následné dvě prohry v Mladé Boleslavi a s Jabloncem na tomto hodnocení určitě nic nezměnily.

Nejen na sociálních sítích se nicméně už nějaký ten den spekuluje o tom, že se Krejčí přece jen po EURO vydá s Pavlem Vrbou na zahraniční angažmá – a v tom případě by se mohlo rozběhnout trenérské domino.

V sobotním vydání deníku Sport dále najdete:
-  změny na trenérském postu v Dukle, kterou opustí Luboš Kozel;
- další fotbalová budoucnost Tomáše Rosického ;
-  rozhovor s předsedou disciplinární komise o případu opilého sudího Marka Pilíka;

Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE>>>

Titulní strana sobotního vydání deníku SportFoto sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Horváthovy srandičky. Plzeňský vtipálek bavil při oslavách
Video se připravuje ...

Euforie na plzeňském náměstí. Takhle slaví mistři
Video se připravuje ...

Pohár, šampaňské a euforie! V Plzni vypukly mistrovské oslavy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud