14. května 2016 • 21:26

Piták končí ve Slavii jako hráč. Nabídku na trénování zatím nepřijal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Karel Piták dnes proti mistrovské Plzni (5:0) odehrál poslední utkání ve Slavii, kde mu v létě vyprší smlouva. Pražský klub mu sice nabídl trenérskou pozici, ale šestatřicetiletý fotbalista se fyzicky cítí dobře a ještě by si chtěl hráčskou kariéru prodloužit jinde.



"Byl to můj poslední zápas. Od Slavie jsem dostal nabídku jenom na trénování," řekl Piták novinářům po 30. ligovém kole. "Já už pět let trénuju děti, ale uvidíme, jestli budu trénovat už teď, nebo ne. Zatím jsem tomu nechával volný průběh, chtěl jsem dohrát sezonu. Já se cítím dobře, takže bych možná ještě hrál. Uvidíme, jestli přijdou ještě nějaké nabídky. Pak se rozhodnu," doplnil hráč s 310 ligovými starty a 62 góly.

Ve Slavii, kam se vrátil na konci roku 2013, doplatil na velké zimní posilování kádru a na jaře naskočil jen do sedmi ligových zápasů jako náhradník. Přesto by si na nejvyšší úroveň dál věřil. "Mně občas někdo z nižších soutěží zavolá, ale já to nechával plynout. Určitě bych si troufnul i na první ligu. Všechno jsem odtrénoval, problém žádný není, takže v pohodě," konstatoval Piták. Mateřský klub Hradec Králové, který bojuje o postup do první ligy, se mu ještě neozval.

Poslední zápas v dresu Slavie si i díky drtivé výhře nad jistými šampiony užil. "Bylo vidět, že kluci z Plzně už měli titul, takže asi teďka trošku slavili. Hrálo se nám dobře a výsledek je pro nás vynikající, že jsme se takhle rozloučili s fanoušky," těšilo bývalého záložníka Salcburku nebo Jablonce.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Plzeň 5:0. Mistr se rozloučil debaklem
Video se připravuje ...

Bylo mu však trochu líto, že ho trenér Dušan Uhrin při rozlučce poslal na hřiště jen na závěrečných deset minut. " Škoda . Myslel jsem, že si zahraju trošku víc, ale je to fotbal. Stihnul jsem asistenci, ještě tam Levan (Kenija) mohl dát další gól, tak jsem mohl mít dvě. Ale za deset minut dobré," prohlásil Piták.

Slávisté dokončili ligový ročník na páté pozici. "Kdyby nám to někdo řekl před sezonou, že budeme pátí, tak bychom to asi brali všemi deseti. Byly tu nějaké změny. Pátí jsme byli po podzimu a možná jsme mysleli i trošku výš. Ale je to úspěch," uvedl trojnásobný reprezentant.

Bedlivě bude sledovat středeční finále domácího Poháru MOL Cupu. Pokud v něm totiž Mladá Boleslav porazí Jablonec, zahraje si Slavia místo Severočechů předkolo Evropské ligy. "Kdyby to dopadlo tak, jak bychom si přáli, byla by to dobrá sezona. Finále poháru hraje každý naplno. My se s Jabloncem už jednou s Boleslaví ve finále utkali, skončilo to 1:1 a na penalty jsme vyhráli. Tam se opravdu může stát cokoliv a těžko odhadovat," řekl Piták.

Přiznal, že Jablonci, kde působil tři roky, fandit nebude. "Samozřejmě bych si přál Slavii v pohárech. Bohužel musím být proti Jablonci," dodal s úsměvem mistr Evropy do 21 let z roku 2002.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud