Michal Koštuřík
16. května 2016 • 09:21

Trenérská rošáda ve Zlíně: Páník má skončit, přijde Koubek?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Zlíně podle informací deníku Sport plánují konec Bohumila Páníka a poohlížejí se po jeho nástupci. Nejvýše na seznamu byli podle našich zdrojů bardi Petr Rada a Miroslav Koubek. První jmenovaný ale případnou nabídku určitě nepřijme. „Starám se o nemocnou maminku,“ uvedl bývalý reprezentační kouč, jenž se nyní nemůže stěhovat daleko od bydliště.



Klub vrátil po šesti letech do nejvyšší soutěže a navzdory mizernému jaru (bez výhry, 6 remíz) ho v něm zachránil. Svůj hlavní úkol splnil. Jenže bossové čekali po skvělém podzimu daleko víc, proto je neprodloužení kontraktu s Bohumilem Páníkem nejpravděpodobnějším řešením situace před novou sezonou. „Co se týká trenéra, všechny varianty jsou možné. I pokračování s Páníkem,“ sdělil o víkendu Sportu Vlastimil Fabík, majitel firmy Fastav a člen představenstva.

Ano, nelze zcela vyloučit, že devětapadesátiletý kouč nakonec u týmu zůstane. Ale údajně jen v případě, že klub rychle nenajde vhodného muže na jeho pozici. Podle důvěryhodného zdroje Sportu mělo k výměně dojít už v průběhu jara, po sérii neúspěchů byli osloveni minimálně Koubek s Radou. Rizikové angažmá na Moravě však odmítli. Rada kvůli rodině a Koubek v danou chvíli preferoval ambicióznější prostředí, než nabízel tuhý boj o udržení.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Bohemians 1:1. Domácí na jaře nevyhráli
Video se připravuje ...

Po sezoně to může být jinak, bývalý kouč Plzně či Slavie by měl přes léto čas připravit si mužstvo. Podruhé však kontaktován nebyl. Zatím. „Ze Zlína nabídku nemám, s nikým jsem nejednal,“ přísahal Koubek včera dopoledne. Letošní nováček uvažuje také o Luďku Klusáčkovi, který v průběhu podzimu skončil v Jihlavě. Ve hře má být i exolomoucký Zdeněk Psotka. Trenér dorostu ve Slovácku podle našich informací míří do Plzně dělat šéftrenéra mládeže, laso ze Zlína však teoreticky ještě může jeho pracovní směřování změnit.

Kdo je ve hře?

Miroslav Koubek (64) 50%

Luděk Klusáček (49) 25%

Bohumil Páník (59) 10%

Zdeněk Psotka (42) 5%

Petr Rada (57) 1%

Někdo jiný: 9 %

Jistá je jedna věc. Páník má smlouvu do konce června a tento týden dojede tréninkový cyklus. Do pátku se má sejít vedení a dát odpověď na trenérskou otázku. „Budeme řešit posily i trenéra,“ potvrdil Fabík. „Jaro bylo špatné, chceme hrát střed tabulky,“ dodal. Samotný kouč o svém osudu nemá zprávy. Počká si, s čím nadřízení přijdou. „Musíte se zeptat nahoře. Já se tam nechodím ptát, jestli mě vyhodí nebo prodlouží smlouvu,“ reagoval Páník po remíze s Bohemians 1:1.

Jeho soubor v zápase zazdil hromadu šancí a ani poslední jarní pokus neproměnil v triumf. I přesto, že hrál více než půl hodiny proti deseti. „Jsem zklamaný. Chystali jsme se, že to přelomíme. Náš problém je v efektivitě, v koncovce se neprosazujeme,“ shrnul zkušený trenér, podle něhož byla pro hráče první liga vysokou školou. „Učí se,“ poznamenal s tím, že studium zabere nějaký čas. „Možná v Plzni vystudujete za jeden ročník,“ dodal s lehkým pousmáním.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud