16. května 2016 • 20:25

Slavia chce útočit na špici. Nejspíš se vrátí Švento, jedná o Teclovi

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejspíš zjistila, že zatím dosáhla svého stropu. A do příští sezony si páté místo označí za nedostatečné. Slavia v závěrečném ligovém vzepětí končí sezonu v naději, že příště může být líp. Trenér Dušan Uhrin mladší, kterému pravděpodobně zůstane důvěra vedení, už přepíná myšlení na to, jak právě mužstvo posílit a chtít po něm lepší výsledek.



Bylo to nádherné slávistické odpoledne. Třetí výhra v řadě, navíc nad mistrovskou Viktorií 5:0! Takhle zakončená sezona je pro Slavii jako pobídka. Posílit, a vzít útokem první čtyřku. Takhle to kuje trenér Dušan Uhrin už teď, ještě než se tým rozpráší po dovolených.

„Já si tu výhru užiju až někdy potom. Teď máme spoustu jiné práce,“ přikyvuje.

Sezonu zažil klikatou. Trošku nahoru, alespoň proti předchozím ročníkům. I s kádrem, který neměl až takovou důvěru obecné veřejnosti, udělal po podzimu páté místo. A když se Slavia v zimě mohutně posílila, šlo to spíš dolů. Skrz důvody jako nesouhra a podobně, mužstvo zakopávalo a mezi první čtyřku, tedy aby si samo vykopalo evropské poháry, neproklouzlo. Závěr sezony byl ale téměř brilantní. Tři výhry, třináct vstřelených gólů.

„Byli jsme konečně víc pohromadě. Po rozsáhlých zdravotních problémech začali skoro všichni kluci trénovat,“ probral se jednou z příčin Uhrin. Byl to jeden z nejvážnějších problémů áčka. Nevyřešený doktorský tým neměl podchycené zdravotní stavy hráčů, mužstvo bouraly nemoci, svalové problémy...

„Hrát o vyšší příčky, tak nás přesně tohle z těch bojů rychle vyřadí,“ ví trenér. Nový, nebo spíš posílený lékařský štáb už několik týdnů funguje. Teď přijde řada na kádr.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Plzeň 5:0. Mistr se rozloučil debaklem
Video se připravuje ...

Uhrin může nakupovat, vedení ho podpoří

Ten bude s největší pravděpodobností stavět Uhrin a jeho asistenti. Ačkoliv měl hlavní kouč nedůvěru spolumajitele Jiřího Šimáněho, po jeho upozadění a zvýšení vlivu křídla Jaroslava Tvrdíka bude pokračovat.

„Musíme posílit mužstvo. Je potřeba zmapovat hodně hráčů a nechceme udělat žádnou chybu. Je to ještě v plenkách, ale budeme chtít do každé řady aspoň jednoho hráče, abychom tím zlepšili celou základní jedenáctku a zvýšili konkurenci,“ naťukává Uhrin svůj postup.

Velmi blízko se v tuto chvíli zdá být příchod Dušana Šventa. Podle informací Sportu už hráč s vedením klubu jedná o podobě smlouvy, má velkou chuť se vrátit do Edenu. Z Kolína nad Rýnem přijde jako volný hráč.

Rozhodně přijde útočník. Nejčastěji je zmiňováno jméno Stanislava Tecla , o něhož Slavia stála už v předchozích přestupních oknech, jenže vysoké požadavky jabloneckého šéfa Miroslava Pelty všechno pohřbily.

Otázka je, jestli se šéfové červenobílých budou chtít vrátit k rokování o Martinu Zemanovi (Sion) a Dominiku Maškovi (Leeuwarden). Tuhle dvojici k sobě tahali už v zimě, jenže nedopadlo nic z toho a Mašek teď navíc léčí vážné zranění.

Klub určitě vstoupí do jednání s Mladou Boleslaví o prodloužení působení Miljana Vukadinoviče, mluví se také o posilách z bývalých angažmá Uhrina. Trenér má mít údajně v těchto otázkách velmi vstřícnou a velkorysou podporu vedení.

„Ten důvod je jednoduchý. Chtěl bych hrát příští sezonu zase o poháry a udělám vše pro to, abychom to zvládli. A to se nám teď nepovedlo, už bych nerad na něco čekal,“ připomíná kouč nepohodlné čekání na finále domácího poháru Mladá Boleslav – Jablonec.

Ambiciózní přestavba Slavie už odteď vykopává další díl.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud