Michal Koštuřík
28. května 2016 • 08:37

Příbram je na lovu! Ze Slovácka chce Kerbra a Valentu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příbram loví na Slovácku! Podle informací isport.cz si tam vyhlédlo dva hráče do zálohy, „střeďáka“ Jiřího Valentu (28) a křídlo Milana Kerbra (26). „Jednání proběhlo, to můžu potvrdit,“ uvedl včera Valenta. Nabídek však má víc, ve hře je i zahraničí. Podobně je na tom jeho nedávný spoluhráč. „Volali mi trenér Pulpit i pan Starka,“ nezapíral Kerbr.



Případ Valenta. Ve Slovácku mu doběhla smlouva a novou nepodepsal. To bylo jasné už dřív. Kreativní záložník se chtěl po čtyřech letech vrátit blíž k Praze, kde má dům a rodinu. Příbrami, kam to má z bydliště nejblíže, zatím Valenta nic neslíbil. V merku ho má víc prvoligistů. „Čekáme s manažerem i na jiné kluby, prioritou je zahraničí. Zájem je i tam, něco konkrétnějšího se už řeší. Po sportovní stránce by to bylo atraktivnější než česká liga,“ podotkl odchovanec Slavie.

Valentu překvapilo, kolik možností se před ním otevírá. Proto se nemíní s verdiktem unáhlit. „Měl jsem trošku obavy, ale kluby se ozývají. Příjemné starosti,“ usmál se. O tom, že má od Příbrami nabídku i kamarád Kerbr, dobře ví. Už si spolu volali. „Pan Starka nás chce oba,“ dozvěděl se.

TOP 5 gólů Příbram: Rezek předvedl chytrý lob i mladík, co dal gól Benfice
Video se připravuje ...

Případ Kerbr. Hráčem Slovácka je od 5. třídy a touží po změně. Na podzim mu bodlo hostování v Liberci. Před novou sezonou se ohlásila (nejen) Příbram. „Zatím to bylo jen oťukávání, ale pana Starku si určitě vyslechnu,“ neodmítá předem přesun do středních Čech. V Uherském Hradišti má kontrakt do zimy a těhotnou přítelkyni. „Je mi šestadvacet a netajím se tím, že chci odejít. Potřebuju změnit prostředí, ve Slovácku jsem výkonnostně stagnoval,“ připomněl nepovedené jaro. Klub mu v odchodu za každou cenu bránit nemíní.

„Ví, že další smlouvu už nepodepíšu. Tohle je asi poslední šance, kdy mě můžou zpeněžit,“ podotkl Kerbr, který si před pár dny volal s libereckým manažerem Janem Nezmarem. Prý hlavně přátelsky. Jeho návrat na sever ale není vyloučený.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud