30. května 2016 • 15:38

Hradec začne ligu v Boleslavi. Domů se chce vrátit v říjnu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nováček první fotbalové ligy z Hradce Králové nestihne dokončit menší úpravy na svém stadionu do startu příští sezony. V úvodu podzimní části nového ročníku nejvyšší soutěže tak bude muset své domácí zápasy odehrát v azylu v Mladé Boleslavi. Východočeský klub o tom informoval na svých internetových stránkách.



Letitý královéhradecký stadion Pod lízátky už dosluhuje, a aby vyhovoval regulím pro nejvyšší soutěž, musí dojít k úpravám prostor pro VIP, zástupce médií a policii. Rekonstrukce východní tribuny se nestihne včas, proto vedení "Votroků" jednalo o možnosti odehrát úvod sezony v Mladé Boleslavi, nebo v Ďolíčku na hřišti Bohemians 1905.

"Licenční manuál požaduje mít nájemní smlouvu na celou sezonu. Bohemka nám byla ochotna vyjít vstříc pouze do půlky září, Mladá Boleslav nám dala smlouvu na celou sezonu. Musím říct, že jednání s oběma kluby bylo korektní a všichni činovníci nám vycházeli vstříc," uvedl v tiskové zprávě ředitel královéhradeckého klubu Richard Jukl.

Hradec požádal FAČR o to, aby mohl odehrát první dvě kola nové sezony venku. Na stadionu Pod lízátky by se Východočeši mohli poprvé představit v polovině října v závislosti na předání stavby. Rekonstrukce by měla vyjít na čtrnáct milionů korun.

"Vše bude záležet na rychlosti, jakou stavební firma stadion upraví. V duchu si však přeji, aby termín předání stavby byl co možná nejkratší," dodal Jukl.

Už přes deset let se chystá kompletní přestavba královéhradeckého stadionu. Město v minulých týdnech výrazně postoupilo v projektování arény a začít stavět by se mohlo už příští rok. Nový stadion by měl kapacitu 10.000 diváků.

Hradec v uplynulé sezoně druhé ligy skončil na postupovém druhém místě a po roční odmlce se vrátil do nejvyšší soutěže.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud