2. června 2016 • 13:00

Boleslav oznámila další posilu. Z Brna přichází obránce Keresteš

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Očekávanou posilu představuje Mladá Boleslav, účastník třetího předkola Evropské ligy získal z Brna obránce Miroslava Keresteše. Hráč, jemuž velmi dobře vyšla uplynulá sezona, zvýší konkurenci na levé straně defenzivní linie, kde nejčastěji nastupoval Jiří Fleišman. Smlouvu ve středočeském klubu podepsal do konce kalendářního roku 2018.



Miroslav Keresteš byl zajímavým hráčem pro více klubu, v dubnu se dokonce psalo o to, že se o něj zajímá Plzeň. Sám slovenský obránce to potvrdil. „Slyšel jsem o tom,“ přiznal před měsícem a půl pro slovenský Šport.

Šestadvacetiletý Keresteš strávil v Brně dvě a půl sezony. Do Zbrojovky přicházel tehdy z třetiligové Opavy, jinak je odchovancem Prešova, hrál i ve Velkém Šariši, Lokomotivě Košice a Orlové. Poslední sezona vyšla levému obránci výborně. Celkově zasáhl v české lize do 52 utkání a zaznamenal jednu branku.

Keresteš má za sebou zajímavý příběh. Ve svých dvaadvaceti letech si vydělával jako svářeč na východním Slovensku a teprve potom se mu rozjela téměř pohádková kariéra fotbalového profesionála. „Na život fotbalisty jsem si zvykl a bylo to příjemné zvykání. Ale co jsem dělal předtím, asi bude postupem času opět součástí mého životu,“ řekl nyní Keresteš.

Angažmá v ambiciózní Boleslavi bere jako krok výš. „Těší mě, že jsem se prosadil v první české lize, a užívám si každý zápas. Děkuji Brnu za poskytnutou šanci a do Boleslavi se těším s vidinou, že se kvalitativně posunu dál v týmu, který hraje pravidelně v popředí české ligy a účastní se evropského poháru,“ dodal Keresteš.

Přestupový ONLINE speciál najdete ZDE »

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud