19. června 2016 • 14:30

Balík pro Jablonec! Reprezentant Greguš přestupuje do Kodaně

Autor: šq, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jablonec si přilepší téměř o padesát milionů korun. Jeho záložník Ján Greguš, který v současnosti reprezentuje Slovensko na EURO ve Francii, odchází do dánského FC Kodaň. Podle informací Sportu se i s bonusy za případnou účast v Evropské lize vyšplhá přestupová částka k padesáti milionům. Greguš má podepsat čtyřletou smlouvu.



„Jednání bylo složité, protože jsme chtěli naprosto minimálně zasahovat do soustředění hráče během mistrovství Evropy,“ říká manažer Pavel Zíka, který pětadvacetiletého fotbalistu při jednání zastupoval. „Nakonec vše dopadlo k velké spokojenosti obou stran.“

„Všechno se událo v průběhu pár hodin, když jsem se tady ve Francii dozvěděl, že na klub dorazila zajímavá nabídka od FC Kodaň. Trenér tam o mě projevil zájem. Chtěl bych poděkovat svým spoluhráčům, trenérům a celému realizačnímu týmu, kteří v Jablonci působili a působí,“ řekl Greguš pro oficiální web Jablonce.

Greguš v Jablonci působil od jara roku 2015, předtím od roku 2009 v Baníku Ostrava, z něhož si odskočil na roční hostování do druholigového anglického Boltonu. V uplynulé sezoně odehrál za Jablonec 25 ligových utkání, ve kterých dal tři branky. Celkem v české lize nastoupil ke 133 duelům, v nichž vstřelil 10 branek.

Kodaň zaujal před rokem, kdy Jablonci pomohl gólem postoupit přes dánský tým ve 3. předkole Evropské ligy. "Udělal na nás opravdu silný první dojem. Byl klíčovým faktorem, proč jsme tehdy vypadli. Od té doby ho pečlivě sledujeme a potvrdil, že je to dobrý hráč. Není náhoda, že je členem slovenského týmu na Euru. Jsme rádi, že jsme ho získali," řekl trenér Kodaně Staale Solbakken.

Sparta - Jablonec: Mareček neuhlídal Greguše a Jablonec vede 1:0
Video se připravuje ...

Jablonecký záložník Ján Greguš dotírá na boleslavského záložníka Jakuba Radu (vpravo)
Jablonecký záložník Ján Greguš dotírá na boleslavského záložníka Jakuba Radu (vpravo)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud