20. června 2016 • 16:24

Posílí mateřský klub? Laštůvka trénuje s nováčkem z Karviné

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez výrazných změn v kádru zahájili přípravu na další sezonu fotbalisté Karviné. Největší zajímavostí v týmu prvoligového nováčka je účast bývalého reprezentačního brankáře Jana Laštůvky, který se po odchodu z ukrajinského Dněpropetrovsku zapojil v mateřském klubu do přípravy a o jeho osudu se rozhodne v dalších týdnech.



Nové posily na karvinský stadion zatím nedorazily. Kouč Jozef Weber je možná najde mezi hráči, kteří přišli na testy: těmi jsou Martin Toml (Mladá Boleslav), Zoltán Kontár (Senica), Piotr Gurzeda (Nowy Dwor Mazowiecki) a Tomáš Okleštěk (Znojmo).

"Důležité bylo, abychom udrželi kostru mužstva, a to by se mělo podařit. Tým ještě potřebujeme doplnit na některých postech, což je v jednání. Uvidíme, co vyjde z těch hráčů, které zkoušíme," řekl Weber, kterého potěšilo, že hostování prodloužili Jan Moravec, Lukáš Budínský, Jan Hošek a Jan Šisler. Postupový kádr naopak opustili Jan Růžička, Jan Sedlák a Martin Pastornický.

Karviná by všemi deseti brala svého odchovance Laštůvku, ale toho to táhne stále do zahraničí. S klubem je dohodnutý, že by začátkem července měl dát vědět, co bude dál. "Jsem rád, že můžu být doma a že mi Karviná umožnila připravovat se s mužstvem a úplně nevypadnout z praxe. Rád bych zkusil ještě něco venku, ale teď opravdu nedokážu říct, co bude třeba za dva týdny," řekl Laštůvka.

Karviná v prvním přípravném utkání v sobotu doma vyzve polské Zabrze. Do přípravných zápasů Laštůvka nezasáhne.

Zamračený Laštůvka poté, co Dněpropetrovsk ztratil dobře rozehraný zápas.
Zamračený Laštůvka poté, co Dněpropetrovsk ztratil dobře rozehraný zápas.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud