1. července 2016 • 15:50

Lekce pro Fataie a Schicka. Řádil proti nim Nizozemec z Trenčína

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oba se perou o místo v útoku Sparty, ale proti slovenskému mistrovi Trenčínu (1:3) dostali Kehinde Fatai s Patrikem Schickem lekci z produktivity. Dvěma góly je zastínil 23letý Gino van Kessel, nejlepší střelec uplynulého ročníku nejvyšší slovenské soutěže. „I když je to příprava, tak to musí proměňovat. V poločase jsme měli vést 4:1,“ neomlouval své svěřence trenér Letenských Zdeněk Ščasný.



Uznale pokyvovat hlavou museli fanoušci na Strahově už v 6. minutě. Trenčínský záložník Rabiu vyslal dlouhý centr za sparťanskou obranu, která nechala naprosto volného útočníka Van Kessela, a ten na hranici velkého vápna nekompromisní hlavičkou překonal brankáře Davida Bičíka .

Fatai a Schick dostali lekci. NEJ střelec slovenské ligy se činil
Video se připravuje ...

Poté přišli na řadu útočníci Sparty. Ti však svého trenéra moc nepotěšili. Jenom Kehinde Fatai spálil během prvního poločasu minimálně tři velké šance. „Měli jsme v půli vést 4:1, ale to, co zahodil Fatai nebo Patrik Schick , to se musí dávat. I když je to příprava,“ nebral si servítky při pozápasovém hodnocení sparťanský kouč Zdeněk Ščasný.

První zahozená Fataiova šance byla po akci Marka Matějovského s Alešem Čermákem. Zkušený středopolař našel mladšího spoluhráče a ten chytrým přiťuknutím vyslal samotného Fataie na trenčínského brankáře Adriána Chovana. Jeho slabá střela mu ale žádné potíže nenadělala. Další příležitost měl po zpětné přihrávce Martina Frýdka, ale z hranice pokutového kopu minul branku. A nevyšel mu ani třetí pokus po vybídnutí od Matějovského, kdy vyslal na trenčínského brankáře velmi slabou střelu.

Mezitím přidal Nizozemec Gino van Kessel, který před angažmá v Trenčínu působil v mládežnických týmech Ajaxu Amsterdam, svůj druhý gól v utkání, když zakončil kombinační akci Trenčína a s lehkostí doklepl míč do prázdné branky.

Ščasný po prohře s Trenčínem: Nebyli jsme efektivní, soupeř ano
Video se připravuje ...

Podobně jako Fatai na tom byl s koncovkou reprezentant a sparťanský navrátilec z hostování Patrik Schick. Ten měl velkou příležitost, po milimetrovém lobu za obranu od Lukáše Marečka , ale náhradní brankář Matej Vozár si s jeho přízemní střelou poradil.

A tak se ani jeden ze sparťanských útočníků, včetně střídajícího Matěje Pulkraba, proti slovenskému mistrovi střelecky neprosadil.

Ve Spartě vede úspěšný dorost, teď jde k áčku. Holoubek má propojit A tým s mládeží
Video se připravuje ...

Martin Frýdek (vlevo) ze Sparty a James Lawrence z Trenčína
Martin Frýdek (vlevo) ze Sparty a James Lawrence z Trenčína

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud