7. července 2016 • 11:30

Vaněk opouští Plzeň. Záložník jde do ruské Ufy, kluby se už dohodly

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Ondřej Vaněk je blízko přestupu z Plzně do Ufy. Šestadvacetiletý fotbalista podle webu Viktorie odjede do Ruska na zdravotní prohlídku. Plzeň se již s dvanáctým celkem posledního ročníku ruské ligy na podmínkách dohodla, Vaněk by měl podepsat smlouvu v následujících hodinách.



"Nebylo to pro nás jednoduché rozhodnutí. Ondra sice v poslední sezoně neodehrál vinou zranění všechny duely, i přes menší zápasové vytížení však prokázal vysokou herní výkonnost. Podílel se na dvou titulech a počítali jsme s ním také do budoucna. Nabídka ruské strany nicméně byla extrémně zajímavá pro hráče i Viktorii," řekl generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Vaněk k Západočechům zamířil před dvěma lety z tureckého Kayserisporu. V plzeňském dresu absolvoval 48 ligových zápasů a vstřelil sedm branek, zahrál si také v Evropské lize a předkole Ligy mistrů. V české lize působil ještě v Jablonci a Slavii Praha.

"Děkuju Viktorce za krásné dva roky a i nadále budu klukům držet palce. Věřím, že zvládnou kvalifikaci a budu je moct sledovat na podzim v Lize mistrů," uvedl Vaněk.

Vše o Viktorii Plzeň sledujte ZDE>>>

"Neodchází se mi lehce, kabina i klub fungovaly na jedničku. Zápasy před zaplněnou Doosan Arenou se navíc člověku nepřejí. Ruskou výzvu bych však rád vyzkoušel a chci poděkovat vedení klubu, že mělo pro moje přání pochopení," dodal osminásobný reprezentant.

„Ondra svými výkony v dresu Plzně zaujal více týmů, nabídka Ufy však byla nejkonkrétnější a především pak zajímavá pro hráče i Viktorii. Jsem velmi rád, že se vše podařilo díky rychlému a vstřícnému jednání dotáhnout a Ondra udělá další krok v kariéře,“ tvrdil hráčův agent Pavel Paska z agentury ISM.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

Krmenčíka v přípravě překvapila tvrdá hra Ústí: Obraceli nás jako holky
Video se připravuje ...

Pivarník o nabídce Plzně: Vzal jsem si čas, ale rozhodnutý jsem byl hned
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud