11. července 2016 • 04:40

Tři prohry v řadě? O výsledky nejde, ale nejsem spokojený, řekl Ščasný

Autor: dvo, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtý zápas, třetí porážka. Výsledky ani předvedená hra zatím Spartě v přípravě neladí. Ve druhém testu na soustředění v Rakousku podlehli Letenští ruskému Rubinu Kazaň 0:2 a především výkon v první půli rozčílil trenéra Zdeňka Ščasného. „Než jsme se probudili, už jsme prohrávali. Nehráli jsme dobře,“ neskrýval rozladění sparťanský kouč.



Pátá minuta, centr do vápna a gól. O sedm minut později to samé. Úvod zápasu proti Kazani sparťané vůbec nezachytili, zatímco ruský tým neustále ohrožoval branku Davida Bičíka , Letenští byli směrem dopředu neškodní.

„Než jsme se probudili, už jsme prohrávali. Nehráli jsme dobře. Nebyl jsem s tím výkonem v prvním poločase vůbec spokojený,“ hodnotil utkání trenér Ščasný. „To druhý poločas už byl lepší. I tak ale máme stále na čem pracovat,“ pokračoval.

Trenér Zdeněk Ščasný po zápase s Kazaní
Video se připravuje ...

A co říkal na špatné výsledky, až na výjimku s Budějovicemi, v přípravě? „Říct, že jsem spokojený s výsledky, tak bych byl za blázna. Je lepší vyhrávat už jenom kvůli sebevědomí, ale nijak zvlášť nervózní z toho nejsem. Už vím, co od tohoto mužstva mohu očekávat, když bude v optimální formě. V této fázi ještě stále nepreferuji výsledky nad hrou,“ dodal sparťanský trenér.

Ten už proti ruskému celku poslal na hřiště také reprezentační navrátilce Bořka Dočkala či Davida Lafatu , ale bylo znát, že nejsou v ideálním rozpoložení. „Na týmu se projevuje různá zatíženost, což je problém. Vidím to na pohybu některých jednotlivců. Vrátili se i kluci z reprezentace, ještě to chvíli potrvá,“ snažil Ščasný vysvětlit kostrbatou hru Letenských.

Ten má se svým týmem za sebou už čtyři odehrané zápasy a jen jednou se mu podařilo zvítězit. Bylo to v prvním utkání s druholigovými Budějovicemi. Následně s Trenčínem (1:3), Bernem (1:2) i Kazaní (0:2) musel skousnout porážku.

Výsledky Sparty v letní přípravě
Soupeř Výsledek
Dynamo Č. Budějovice 2:1
Trenčín 1:3
Young Boys Bern 1:2
Rubin Kazaň 0:2

Sparťanský obránce Ondřej Zahustel proti Rubinu Kazaň
Sparťanský obránce Ondřej Zahustel proti Rubinu Kazaň

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud