13. července 2016 • 14:12

Nizozemský snajpr Van Kessel už patří Slavii. Upsal se jí na tři roky

Autor: rjm, sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo. Nizozemec Gino van Kessel je slávistou. Nejlepší střelec slovenské ligy, který působil v Trenčíně, se Slavii upsal na tři roky – tedy do 30. června 2019. Informaci potvrdily ve středu odpoledne internetové stránky pražského klubu. Slavia tak těsně před začátkem 2. předkola Evropské ligy hlásí výraznou posilu. Odstupné by se mohlo pohybovat až kolem 32 milionů korun.



„Chceme se vrátit na vrchol, bojovat o titul mistra ligy a uspět v pohárech. Věřím, že nám k tomu Gino van Kessel, který v kádru slovenského mistra potvrzoval dlouhodobě svou velkou kvalitu, reálně pomůže. Přejeme mu v našem klubu minimálně tolik gólů jako na Slovensku a také hodně štěstí a mnoho úspěchů,“ uvedl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Z přestupu měl velkou radost také samotný Van Kessel. „Mé první dojmy? Jsem velmi šťastný, že jsem se Slavií podepsal smlouvu. Je to velký klub se skvělým stadionem a fanoušky," uvedl po podpisu kontraktu hráč. „Mám neuvěřitelnou radost, že budu hrát za tak velký klub. Navíc v tak krásném městě, jakým je Praha. Mám rád toto město, několikrát jsem tady byl. Myslím si, že Slavia je skvělý krok v mé kariéře," dodal.

Kluby přestup definitivně dotáhly ve středu. Van Kessel je zapsaný na soupisce Slavie pro Evropskou ligu, do Tallinnu však ještě necestuje, poprvé se tak fanouškům předvede v odvetě s Tallinnem v Edenu 21. července.

Gino Ronald van Kessel se narodil 9. března 1993 v Alkmaaru. Právě tam si vyhlédl slavný Ajax Amsterdam, který talentovaného hráče pouštěl na hostování. V jeho rámci hrál i v Trenčíně, kde nastřílel deset gólů a přidal k nim 6 asistencí. V dresu slovenského mistra hrál i v minulé sezoně, to už nastřílel 17 gólů a stal se nejlepším střelcem soutěže. Hráč, který reprezentuje karibské Curaçao, upoutal i tím, že vstřelil během hodiny v utkání se Žilinou čtyři góly.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Van Kessel (vpravo) sice hrál v přípravě za Trenčín proti Spartě. Teď je z něj ale posila Slavie.
Van Kessel (vpravo) sice hrál v přípravě za Trenčín proti Spartě. Teď je z něj ale posila Slavie.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud