18. července 2016 • 17:30

Sparťan Brabec přece jenom do Belgie? Zájem má Racing Genk

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zvučnější Anderlecht nevyšel, přesto by zahraniční angažmá mohlo vyjít. Zájem o perspektivního sparťanského obránce Jakuba Brabce v Belgii stále je. Podle informací webu voetbalkrant.com o 23letého stopera usiluje Racing Genk. "Brabec zůstává ve Spartě. Před kvalifikací Ligy mistrů nemůžeme jít do rizika tím, že uvolníme jednoho z prověřených stoperů," poznamenal však Adam Kotalík, generální ředitel letenského klubu.



Nechybělo mnoho a už mohl být hráčem slavného Anderlechtu (Více o zájmu čtěte ZDE >>>). Jednání se však nedotáhla do finále a tak se mladý obránce dál připravuje na novou sezonu se Spartou.

Nyní však o Jakuba Brabce projevil další přední belgický klub. Čtvrtý celek uplynulé sezony Racing Genk potřebuje zacelit díru po odchodu obránce Christiana Kabaseleho a mezi vytipovanými posilami uvízl právě bývalý kapitán reprezentační jednadvacítky.

Jenže nejspíš to zase neklapne, minimálně v tuto chvíli to na odchod do ciziny nevypadá. "Brabec zůstává ve Spartě. Před kvalifikací Ligy mistrů nemůžeme jít do rizika tím, že uvolníme jednoho z prověřených stoperů," nechal se slyšet Adam Kotalík, generální ředitel klubu.

Obránce Jakub Brabec se snaží zastavit skluzem Denise Tkačuka
Obránce Jakub Brabec se snaží zastavit skluzem Denise Tkačuka

Podle informací voetbalkrant.com Spartě nabízí kolem 1,5 milionu eur. To se však značně rozchází s původní představou vedení Letenských.

Ti si Brabce cení na minimálně dvakrát tolik větší částku. Tu však nenabízel ani Anderlecht a přesto byl transfer podle informací Sportu blízko dotažení. Jenže Sparta není v situaci, kdy musí perspektivního stopera za každou cenu prodávat. Smlouvu má Brabec podepsanou až do června 2018.

Genk skončil v minulém ročníku belgické ligy v základní části na páté příčce a v následném play off se umístil čtvrtý. Zároveň si však vybojoval účast ve druhém předkole Evropské ligy.

Pokud by obránce s jedním reprezentačním startem Spartu opustil, byl by tu už třetí letní odchod hráče, který mohl figurovat v plánech trenéra Zdeňka Ščasného pro základní sestavu. Z Letné už přestoupili Ladislav Krejčí do Boloni (cca 108 milionů korun) a útočník Patrik Schick do Sampdorie (cca 108 milionů korun).

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud