19. července 2016 • 20:55

Plzni dělal problém i silný vítr. Co Pivarníkovi ukázala generálka?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celkem devět přípravných zápasů dostal Roman Pivarník na to, aby Viktorii Plzeň maximálně vyladil na novou sezonu. Po remíze 0:0 s Lokomotivem Moskva byl nový západočeský kouč s předsezonním obdobím spokojený. "Narazili jsme na samé kvalitní týmy," vrátil se v rozhovor pro klubové stránky ke třem duelům na herním kempu v Rakousku.



Proti Lokomotivu Moskva, šestému celku ruské ligy, ukázala Plzeň své lepší i horší stránky. Prakticky celý zápas byla aktivnější, držela balon. Snažila se o agresivní presink, dosavadní poznávací znamení Pivarníkovy práce s novým týmem.

Co českého mistra trápí, je slabší finální fáze. Hráči kombinovali především v oblasti poloviny hřiště, kolem vápna už tak nebezpeční nebyli. Z toho vznikla i výsledná remíza 0:0, byť Ďuriš i střídající Krmenčík měli slibné možnosti na zakončení.

"První půli oběma týmům komplikoval poměrně silný vítr, soupeř v ní byl silnější, my zase ve druhé. Šance jsme si vytvořili, celkově jsem spokojený, jak jsme duel zvládli," zhodnotil poslední přípravný duel před vstupem do nové sezony Roman Pivarník.

Na náročné podmínky si stěžovali i někteří hráči. "První půli jsme hráli proti větru, což bylo velmi náročné. Soupeř na nás nalezl a měli jsme problémy v rozehrávce. Ve druhé se situace obrátila, hráli jsme s větrem a škoda, že Honza Kovařík nebo Michal Ďuriš neproměnili své šance. Ale důležité je i to, že jsme neinkasovali. Celkově si myslím, že jsme zápas zvládli," řekl pro stránky Viktorie kapitán Roman Hubník .

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

"Oproti předchozím zápasům to bylo náročné kvůli počasí, míč se hodně zadrhával. Ale podali jsme týmový výkon a celé soustředění splnilo účel," dodal mladý obránce Aleš Matějů.

Celý tým se ve středu vrací z Rakouska domů, kde proběhne finální fáze přípravy. Příští týden v úterý už Plzeň čeká první duel třetího předkola Ligy mistrů, utká se s lepším z dvojice Karabach a lucemburský Dudelange (první zápas vyhrál celek z Ázerbájdžánu 2:0).

"Musíme teď v týdnu dál hodně pracovat. Ve středu po návratu si hráči odpočinou, pak najedeme na běžný předzápasový týdenní zápasový rytmus, abychom byli správně naladěni. Řekneme si něco k soupeři, co a jak hrát. A budeme se věnovat i výbušnosti, zrychlování, herním věcem," prozradil Pivarník.

Bývalý trenér Bohemians přišel do Plzně po minulé sezoně, v přípravě s týmem zvládl devět utkání, zprvu proti slabším soupeřům z nižších soutěží. Západočeši jdou do nového ročníku bez porážky, ale s vědomím, že stále mají na čem pracovat.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud