Richard Šíma
22. července 2016 • 12:20

Lafata do Baníku za Holzera? Už ho tady vidím, smál se kouč Petržela

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Daniel Holzer hráčem Sparty? Ještě ne! Ačkoliv ostravský trenér Vlastimil Petržela považuje odchod ostravského dvacetiletého kapitána za hotovou věc, kluby se dosud nedohodly. Stále se handluje. V průběhu jednání dokonce mělo padnout i jméno Davida Lafaty coby hráčské náhrady za Holzera. Ale to prý spíše v nadsázce. Majitel ostravského klubu Václav Brabec nicméně prohlašuje, že hráče prodat nechce. V takovém případě Spartě nezbude než vytáhnout 10 milionů korun.



Když se v závěru středečního přípravného duelu Baníku s Vítkovicemi (3:1) objevil na hřišti Daniel Holzer , brali to fanoušci a nejspíše i hráč samotný jako loučení s ostravským dresem. Ten rudý ale zatím neoblékne. Dokud se kluby nedohodnou, nebo dokud Sparta nevytáhne deset milionů korun, což je výstupní klauzule Holzerovy smlouvy v Ostravě.

„Dan Holzer? Odejde do Sparty. Určitě ano. Je mi to hrozně líto, protože jsem ho měl rád už skoro jako vlastního syna, ale musíme se s tím vyrovnat,“ prohlásil ostravský trenér Vlastimil Petržela ve středu večer.

„Ten kluk šel za poslední půlrok výkonnostně obrovsky nahoru. Je jasné, že se chce posouvat dál. A jsem rád, že jsem ho přesvědčil, aby si vybral Spartu, protože co by dělal v Liberci?“ otázal se Petržela a připomněl známý fakt, že také Liberec o služby ostravského záložníka stál.

Sparta libereckou nabídku, která se údajně pohybovala těsně pod úrovní pěti milionů korun, přebila. Nabízí údajně až osm milionů. To však zatím nestačí. „My Daniela Holzera prodat nechceme,“ prohlásil majitel Václav Brabec. „Pokud za něj někdo zaplatí deset milionů korun, nebudeme mít jinou možnost, protože taková je výstupní klauzule v Danově smlouvě. Pokud se nikdo takový nenajde, zůstane Dan Holzer v Baníku,“ řekl Brabec, který nepopíral, že Baník se Spartou jedná.

Sparta sází na 3-5-2 a má zájem o Holzera
Video se připravuje ...

Baník chce deset milionů

Průběh jednání komentovat nechtěl, ale je zřejmé, že desetimilionová nabídka na stole zatím neleží. Podle informací Sportu se mezi oběma stranami diskutuje o možných variantách podmínek přestupu. V úvahu přichází i případná hráčská náhrada. Padlo i jméno Davida Lafaty . I když nejspíše jen v nadsázce.

„Lafi? No to je výborný fór. Už ho vidím, jak odchází ze Sparty do druholigového Baníku,“ smál se Petržela. „Ne, tohle muselo padnout opravdu jen v legraci,“ řekl Petržela, který však odmítl příchod jiného hráče velmi zajímavého jména. Ve hře byl příchod slovenského kanonýra Róberta Vitteka. Kouč ostravského klubu se stejně jako v případě Milana Baroše postavil proti.

„Vittek? Proč bychom ho do Baníku brali? Já chci, abychom postavili tým z kluků, kteří budou chtít za Baník bojovat. Kteří tady ucítí svou budoucnost a bude jim na klubu záležet,“ řekl ostravský trenér a celkem správně přirovnal diskutovaný Vittekův příchod do Baníku k nedávnému angažmá Juraje Halenára v Olomouci.

Slovenský exreprezentant v Sigmě neuspěl. „Protože mu na Olomouci nezáleželo, šel si jen vydělat. Takové hráče chceme mít v Baníku?“ tázal se Petržela znovu.

Holzerovy pravděpodobné ztráty Petržela lituje. Nicméně na otázku, jak si Baník bez tohoto hráče, jenž v přípravných zápasech patřil mezi nejlepší, poradí, kouč odvětil: „Musíme si poradit. A postoupíme. Já se nikdy dopředu nevzdávám,“ řekl Petržela jednoznačně.

Dá se očekávat, že kádr Baníku se před startem druhé ligy ještě rozšíří. Klub už podepsal smlouvu s univerzálem Martinem Susem. „Jednáme ještě o dalších hráčích, dokud však nepodepíšeme, konkrétní nebudu,“ uvedl Brabec.

Prvním soupeřem Baníku ve druhé lize bude 7. srpna celek Znojma.

Sparta představila nové venkovní dresy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud