Jan Vacek
30. července 2016 • 10:00

Plzeň a Sparta v 1. kole? Mistr pošetří Hubníka, na Letné asi bez Lafaty

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stojí na prahu dalších dostihů o mistrovský titul. Hlavy hráčů Sparty a Plzně jsou ale před úvodním kolem nového ligového ročníku obtěžkány úplně jinými starostmi. Oba tuzemští giganti totiž mají před sebou odvety 3. předkola Ligy mistrů. Do dnešních zápasů tak jdou s rozdílnými vizemi. Sparta potřebuje v duelu se Slováckem nabrat sebevědomí, Plzeň zase v utkání na hřišti Jihlavy poztrácet co nejméně sil. Obě utkání sledujte v PŘÍMÉM PŘENOSU na iSport.cz.



Priority obou mužstev jsou v tuhle chvíli stejné. Snaha o proskočení do Ligy mistrů výrazně převyšuje začátek ligového ročníku. Samozřejmě, oba celky chtějí tuzemskou soutěž vykopnout vítězně, dnešní zápasy jsou ale pro Spartu a Plzeň spíš průpravou na blížící se odvety proti Steaue, respektive Karabachu.

Nejlepší české kluby je pojmou rozdílně. Sparta se doma představí proti Slovácku a nedá se očekávat, že by trenér Zdeněk Ščasný přistoupil k zásadním rošádám v sestavě. Podle informací Sportu by nevýrazného Ondřeje Zahustela mohl na pravém kraji záložní řady nahradit Tiémoko Konaté, nalevo se pak postaví Costa. V útoku pak Sparta zřejmě nastoupí bez kanonýra Davida Lafaty.

Letenští jsou v situaci, kdy nemusí optimální sestavou tolik míchat. Proti Slovácku hrají doma, odpadá náročné cestování. Ani přesun do Bukurešti nebude nijak náročný. Trenér Ščasný navíc nutně potřebuje, aby se hráči po nevýrazné přípravě i prvním duelu proti Steaue chytli. A nabrali potřebné sebevědomí. Slovácko je jako soupeř ideální, naposledy ho Pražané na svém stadionu rozebrali 4:0. „Doufám, že to pro nás dobře dopadne a proti Slovácku budeme úspěšní,“ prohlásil obránce Michal Kadlec.

ŽIVĚ: Utkání Sparta - Slovácko od 20:15 sledujte ZDE >>

Předpokládaná sestava Sparty

Bičík - Holek, Brabec, Kadlec - Zahustel, Čermák, Dočkal, Frýdek, Konaté - Šural, Juliš

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Plzeň je v úplně odlišné pozici. Mnohem složitější. Na rozdíl od Sparty sehraje odvetu proti Karabachu v ázerbájdžánském Baku o den dřív, už v úterý. Do toho ji čeká dlouhá cesta do Jihlavy, kde bude dnes odpoledne čelit domácímu celku. „Je to pro nás samozřejmě komplikace. Hrajeme ve tři hodiny, má být okolo dvaceti osmi stupňů. Čeká nás cesta, pak už jen dva dny do zápasu. K tomu dlouhá cesta do Baku. To nikomu nepřidá,“ povzdechl si trenér Viktorie Roman Pivarník.

I proto se dá očekávat, že do sestavy sáhne víc, než tomu bude v případě Sparty. Téměř určitě nenastoupí stoper Roman Hubník, Plzeň nechce riskovat jeho možné zranění v situaci, kdy pro karetní trest nesmí v odvetě proti Karabachu nastoupit Jan Baránek.

Další změny se chystají na pravé straně, která v prvním utkání příliš nefungovala. Na kraji obrany by mohl místo Aleše Matějů naskočit zkušený František Rajtoral, před ním na úkor Milana Petržely Jan Kopic. V útoku pak zřejmě dostane prostor k odpočinku Michal Ďuriš, do sestavy by mohl vletět Michael Krmenčík, který v přípravě střílel jeden gól za druhým.

I přes souhru složitých okolností však obhájce titulu bere z úvodního ligového duelu jenom tři body, nic jiného. „Nechceme, aby nám utekl začátek ligy. Pojedeme si pro výhru,“ vyhlásil Kopic.

Plzeň si však musí dát pořádný pozor, aby se neopakovala situace z minulé sezony. Tehdy bývalý trenér Miroslav Koubek po úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů na hřišti Maccabi Tel Aviv výrazně obměnil sestavu, pro ligový duel na Dukle udělal hned pět změn. A Viktoria podlehla 0:1.

ŽIVĚ: Utkání Jihlava - Plzeň sledujte od 15:00 ZDE >>

Předpokládaná sestava Plzně

Kozáčik - Rajtoral, Hejda, Baránek, Limberský - Hořava, Hrošovský - Kopic, Kolář, Kovařík - Krmenčík

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

ANKETA redaktorů: Kandidát na titul? Slavia ještě ne, rozdá si to Sparta s Plzní
Video se připravuje ...

TOP 5 šlágrů podzimu: Kdy se hraje derby? Kdy Plzeň narazí na rivaly?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud