Jonáš Bartoš
7. srpna 2016 • 17:45

Debut jako hrom! Hašek junior obral Plzeň, táta mu pokyny nedával

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

První ligový zápas a gól do sítě českého mistra. Lze si jen představit lepší premiéru? Asi těžko. Martin Hašek junior, syn bývalého záložníka Sparty a současného trenéra druholigové Vlašimi, odstartoval své hostování v Bohemians 1905 parádně. Ve 36. minutě utkání 2. kola ePojisteni.cz ligy na hřišti Viktorie Plzeň srovnal na 1:1, pražský celek i díky brance mladíka slavil nečekaný bod za konečnou remízu.



Fotbalové geny se v rodině Haškových dědí velmi slušně. Dvacetiletý syn známého trenéra a bývalého hráče Sparty s reprezentačními zkušenostmi už prošel Pardubicemi a naposledy nastupoval ve Vlašimi, kde trénuje jeho otec. „Doma jsem říkal, že nastoupím, ale pokyny mi táta určitě nedával, to už máme za sebou. Poblahopřál mi hodně štěstí, abych si to užil. Určitě mě pochválí za gól a nějaké další věci, ale určitě i vyčte nějaké kaňky, například tu druhou šanci,“ usmíval se mladý středopolař po utkání v Plzni.

Dvacetiletý záložník si svou premiéru bude určitě velmi dobře pamatovat. Hned v prvním poločase totiž vstřelil svou první ligovou branku, která přispěla ke konečné překvapivé remíze 1:1!

Plzeň - Bohemians: Je vyrovnáno – v prvním zápase v lize se trefil Hašek
Video se připravuje ...

Ve 36. minutě využil Hašek laxnosti plzeňských hráčů, po povedené kombinaci se dostal za domácí obranu a bez problémů překonal Kozáčika . Dokonale tak zaskočil favorita utkání, který se na hřišti spíš trápil, než aby předváděl výkon hodný nejlepšího českého týmu.

„Musím pochválit Dostyho (obránce Martin Dostál - pozn. red.), plzeňská obrana byla vysoko. Viděl jsem, že nejsou v dobrém postavení a bude snadné si tam zaběhnout. Dostal jsem dobře načasovaný balon do prostoru, gólman šel ven. Pravačkou jsem nechtěl nic moc vymýšlet, přece jen levačku mám silnější, tak jsem hned loboval,“ vykládal po utkání šťastný střelec.

Měl bránit Limberského

Aby toho nebylo málo, blonďatý štírek mohl přidat ještě jednu branku. V 64. minutě se znovu ocitl úplně osamocený za plzeňskou obranou, jeho střelu ale tentokrát vyrazil pozorný Kozáčik. „V první řadě musím vyzdvihnout, že tam Kozáčik šel hodně dobře napřed, přečetl mně, kam to budu hrát. Mohl jsem lobovat, ale balon jsem na to měl moc nízko. Možná jsem mohl zvolit druhou stranu, těžko říct,“ vrátil se ke druhé velké šanci.

Plzeň - Bohemians: Hašek šel sám na Kozáčika, gólman ho vychytal
Video se připravuje ...

Premiérový zápas v české nejvyšší soutěži ale zvládl na výbornou. „Chtěl jsem do sestavy dát takové hráče, co jsou na tom nejlépe kondičně a zvládnou to odběhat. Hašek tohle splňoval,“ vysvětlil svou volnu trenér Bohemians Miroslav Koubek, který v sezoně 2014/2015 slavil s Plzní mistrovský titul.

„Hašek měl za úkol bránit Limberského a eliminovat nebezpečnou levou stranu. K tomu ještě zvládal nabíhat nahoru Kuchtovi (hrotový útočník). Smekám klobouk, obrovský kompliment, Snažil se o to i Tomáš Čížek, to je mu 38 let, aby tam Kuchta tam nebyl sám,“ pochválil Koubek své hráče.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Bohemians 1:1. Mistra zaskočil Hašek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud