Jan Podroužek
12. srpna 2016 • 21:24

Minela nakopla Plzeň. Měl jsem to udržet, mrzelo nešťastníka Hrušku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohli vést. Dostali možnost skoro zadarmo. Jenže Tomáš Majtán sám před Matúšem Kozáčikem totálně selhal. A za chvíli to bylo místo 1:0 úplně opačně - 0:1. Brankář Aleš Hruška chyboval dvakrát v jedné situaci a Viktoria šla do vedení, které už jen zvyšovala.



Byl to druhý vážnější kiks 30letého brankáře v sezoně. V prvním kole ve Zlíně po jeho špatném boxování vystřelil výhru Fastavu obránce Tomáš Hájek.

Tentokrát šlo o nepříjemný centr, ale zase ne až tak nepříjemný. Těsně před Hruškou skočil, ten ho nechytil, a když chtěl neplechu ve vlastním vápně hasit, způsobil penaltu.

„Čekal jsem, že se mi balon sveze, protože to tady kropí. Ale nesvezl se, tak jsem to vyplácl před sebe. Dohrával jsem pak tu situaci, šel jsem proti balonu, jak mě Hubník prostřelil, asi do mě narazil, penalta asi jo. Ale nechci řešit, jestli to byl faul, nebo ne, prostě jsem ten centr měl udržet,“ posypal si hlavu Hruška.

Příbram to srazilo, rozdíl mezi ní a Viktorií už se pak jen zvyšoval podobně jako ve Zlíně.

Příbram - Plzeň: Ofsajd? Ne, penalta! Proměnil ji Bakoš a Plzeň vede 1:0
Video se připravuje ...

„Mám na to ve svém týmu odborníka, který ty situace analyzuje a bude to tak i tentokrát. Já bych se k tomu nechtěl vyjadřovat,“ nemínil kritizovat zkušeného gólmana Martin Pulpit.

Ten moment byl trochu komplikovaný. Viktoria totiž po závaru před příbramskou brankou dovezla míč do za čáru, Lukáš Hejda se už radoval z gólu, který vypadal na první pohled naprosto regulérně. Jenže přesto zvedl rozhodčí Karel Hrubeš ruku a fouknul, trefu neuznal.

Po poradě s asistentem definitivně ukázal na penaltu. Šlo o to, že Hruška měl Romana Hubníka zbourat, když se mu vrhnul pod nohy. Desítku pak v klidu proměnil Marek Bakoš.

A tím odstartoval pohodovou cestu za plzeňskými třemi body, zatímco jen prohloubil domácí krizi. Ti zůstávají jako jediní v tabulce bez bodu, navíc nedali ani gól.

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Plzeň 0:3. Výhru mistra řídil Bakoš
Video se připravuje ...

Příbram - Plzeň: Matějů chyboval, ale Majtán v tutovce netrefil bránu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud