Petr Adam
16. srpna 2016 • 04:50

Část fanoušků Slavie: Uhrin musí skončit. Sečetli mu chyby

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Evropské lize mají stále naději na postup do základní skupiny, v domácí soutěži ale fotbalisté Slavie zatím po dvou remízách o vysokých ambicích nepřesvědčili. Po nedělní utkání v Jihlavě (1:1) vystoupila skupina fanoušků sdružená pod stránkou superslavia.com s výzvou k odvolání trenéra Dušana Uhrina. Právě jeho považují za osobu zodpovědnou za současný stav a formu týmu.



V prohlášení, které zveřejnila superslavia.com na Facebooku, shrnula důvody pro Uhrinův odchod do pěti bodů. „Nepochopitelná střídání, neschopnost kloudně postavit střed zálohy, neřešené problémy u stoperů, umocněné vynuceným odchodem Martina Latky a hra na jednoho útočníka i proti nejslabším soupeřům,“ vyjmenoval lídr skupiny vystupující pod přezdívkou DDS hlavní výtky pro iSport.cz.

Uhrinovy chyby podle superslavia.com
1. Odchod Martina Latky
2. Chybné skládání sestavy
3. Nepochopitelná střídání
4. Rozkol mezi majiteli
5. Nevyužití potenciálu posil

Volání po Uhrinově odvolání zraje mezi fanoušky podle něj již dlouho. Výzva přišla před klíčovými zápasy na evropské scéně i v domácí ePojisteni.cz lize. „Nyní nekritizujeme krátkodobý herní výpadek, ale zjevné strategické chyby, které se neřeší, ale naopak prohlubují. Podle nás nemohou vést k vytčeným cílům - každoroční boj o titul a účast v evropských pohárech.“

Fanoušek DDS říká, že jejich výzva nalezla ve slávistické obci značný ohlas. „Po zralé úvaze mohu prohlásit, že v současné době již většina fanoušků vidí, že pod Dušanem Uhrinem to nikam nevede. Naši výzvu si přečetlo od nedělního večera zhruba 45 000 lidí, drtivá většina reakcí je souhlasných, chtělo by se říci bohužel.“ Sám skupinu fanoušků superslavia.com popisuje jako „vnitroslávistický think-tank“ s kontakty ve vedení, který v minulosti založil fond na chorea, vydával časopis a organizoval výjezdy.

O tom, že by volání po Uhrinově konci padlo na úrodnou půdu u klubového šéfa Jaroslava Tvrdíka , si ale iluze nedělá. Sám Tvrdík v dubnu napsal na Twitteru, že Uhrin je po dobu dalšího roku neodvolatelný. „Samozřejmě ho podpoří, protože po rozkolu mezi ním a Jiřím Šimáněm ví, že neúspěch trenéra bude připisován z velké části také jemu. Rád bych se pletl,“ tvrdí DDS.

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Slavia 1:1. Hosté vyrovnali z ofsajdu a nedali penaltu
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud