Jan Vacek
22. srpna 2016 • 19:01

OSM hráčů Plzně, kteří se trápí: Kolář bez formy, Kovařík v útlumu

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
  • Viktoria Plzeň se v nové sezoně trápí. Podívejte se na 8 hráčů s bídnou formouViktoria Plzeň se v nové sezoně trápí. Podívejte se na 8 hráčů s bídnou formouFOTO: Koláž iSport.cz

    V předchozích sezonách byli tahouny Viktorie Plzeň. Díky nim sbíral západočeský klub tituly i úspěchy na evropské frontě. V úvodu nového ročníku se ovšem trápí a s ním i celé mužstvo. Deník Sport oznámkoval osm plzeňských hráčů, kteří zatím zůstávají nejvíce za očekáváním.

  • Daniel KOLÁŘ - 2

    Daniel KolářFoto Dominik Bakeš (Sport)

    30 let, záložník 

    V tuhle chvíli asi největší problém Viktorie. Kolář nastupuje na naprosto klíčovém postu, ovšem je absolutně z formy. Měl by tvořit hru a dodávat útočným manévrům mužstva myšlenku, místo toho má ovšem problémy sám se sebou. Neposlouchá ho balon, navíc mu nechutnají taktické úkoly, které mu zadává trenér Roman Pivarník. I on by potřeboval zbavit pocitu, že je nedotknutelný.

  • Jan KOVAŘÍK - 3



    Jan KovaříkFoto Michal Beránek (Sport)

    28 let, záložník 

    V minulé sezoně byl mašinou na gólové asistence, z levé strany posílal do šestnáctky jeden exkluzivní centr za druhým. Nyní? Vůbec nic. Kovařík je v útlumu, ze kterého se mu nedaří vybřednout. Nikdy nebyl rychlostním typem ani hráčem, který by dokázal s míčem kouzla. Jakmile vypadne jeho největší zbraň, tedy centry, má pro hru o Viktorie prakticky nulový přínos.

  • Tomáš HOŘAVA - 3

    Tomáš HořavaFoto Dominik Bakeš (Sport)

    28 let, záložník  

    Problém Tomáše Hořavy je patrný na první pohled. Při hře potřebuje až příliš mnoho doteků s balonem. Viktoria chce hrát rychle a přímočaře, to je ovšem nemožné ve chvíli, kdy střední záložník přidrží míč na několik vteřin a celou akci tím zpomalí. Hořava navíc příliš neholduje defenzivním činnostem, špatně dostupuje hráče a poskytuje tak soupeři prostor pro útočení.

  • Jan BARÁNEK - 3



    Jan BaránekFoto Dominik Bakeš (Sport)

    23 let, obránce 

    Všechno začalo nesmyslným vyloučením v úvodním duelu třetího předkola Ligy mistrů proti Karabachu. Od té doby se stoper Jan Baránek hledá, jeho suverenita a přehled z minulé sezony jsou pryč. Mladý obránce kupí triviální taktické chyby, naposledy se v duelu se Zlínem nechal před prvním inkasovaným gólem přetlačit Živuličem. Na hřišti působí, jako by byl myšlenkami úplně jinde.

  • Milan PETRŽELA - 3

    Milan PetrželaFoto Michal Beránek (Sport)

    33 let, záložník

    Výkonnost Milana Petržely má konstantně klesající úroveň, ještě v minulé sezoně měl ale záblesky, kdy dokázal individuální akcí výrazně pomoci mužstvu. To nyní chybí. Rychlonohý křídelník se utápí ve vlastních kličkách, jeho hře naprosto chybí efektivita. Navíc má podobně jako Hořava či Kolář ohromný dluh v defenzivní práci. Obránci, kteří s ním hrají vpravo, nemají snadný život.

  • David LIMBERSKÝ - 4



    David LimberskýFoto Michal Beránek Sport

    32 let, obránce 

    Což o to, směrem dozadu si ještě svou práci zastane. Ačkoli se nevyhne chybám, jako třeba v souboji s Razgradem, stále můžeme hovořit, že je směrem dozadu David Limberský spolehlivý. Problém nastává ve chvíli, kdy má podpořit útok. Do ofenzivy už se nezapojuje tolik, jako tomu bylo v minulosti. Ohromně by mu prospělo, kdyby měl na svůj post adekvátní konkurenci.

  • Michal ĎURIŠ - 4

    Michal ĎurišFoto Dominik Bakeš (Sport)

    28 let, útočník

    V minulé sezoně nasázel za Plzeň 18 gólů, aktuálně má na kontě pouze jeden. Ďuriš doplácí na mimořádně náročné léto, kdy reprezentoval Slovensko na mistrovství Evropy ve Francii. Prakticky neabsolvoval letní přípravu, nemá vůbec natrénováno. V zápasech mu pak potřebná síla chybí. Na rozdíl od mnoha spoluhráčů mu ovšem nelze upřít bojovnost a entuziasmus.

  • František RAJTORAL - 4



    František RajtoralFoto ČTK

    30 let obránce 

    Neřízená střela. Nikdy nevíte, co vám na hřišti vyvede. V úvodu sezony ovšem negativa výrazně převažují nad pozitivy. Rajtoralovi sice nechybí odvaha ve hře dopředu, příliš často ale zapomíná na zadní vrátka. S přibývajícím věkem se navíc z jeho hry vytrácí dynamika a ochota podstupovat náročné osobní souboje. Na mety, o které se chce Plzeň v sezoně rvát, už adekvátní výkonnost nemá. 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud