25. srpna 2016 • 12:05

Chybující Ardeleanu dostal šlágr. Komise mu svěřila zápas Plzeň - Slavia

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli odpustil Spartě i Jablonci jedno vyloučení, přesto bude pískat první velký šlágr této sezony. Rozhodčí Petr Ardeleanu odřídí utkání Plzeň–Slavia (neděle 19.30).



Ardeleanu nejprve ve 25. minutě nepotrestal žlutou kartou sparťana Maria Holka za jasný faul a přerušení slibně se rozvíjející akce, v 62. minutě nechal kartu v kapse poté, co Vojtěch Kubista zezadu podrazil protihráče. Oba v tu chvíli už jednu žlutou měli, ušetřil je tedy od vyloučení.

Komise rozhodčích to ovšem jako závažnou chybu nevyhodnotila, ve středečním komuniké prohlásila, že se celé kolo obešlo bez „zásadních pochybení, která by vyžadovala pozastavení delegace rozhodčím na soutěžní utkání“.

I proto mohla Ardeleanua nominovat na nedělní šlágr. „Pan Ardeleanu je mezinárodní rozhodčí, který je výborně hodnocen na mezinárodní úrovni a svou kvalitu musí prokázat také v náročných utkáních české nejvyšší soutěže, což platí i pro asistenty Pelikána a Patáka,“ říká místopředseda komise Petr Mlsna.

„Místo bydliště nehraje při obsazování roli, důležité je, aby sudí rotovali při nasazování utkání a nepískali některá mužstva opakovaně,“ přidává. Ardeleanu bydlí v Lomu u Tachova ležícím v Plzeňském kraji.

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Ardeleanu zapomněl dávat druhé žluté karty
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud