Jonáš Bartoš
29. srpna 2016 • 12:28

Sparta? Je to lákavé, možná přišel ten správný moment, řekl Kadlec

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na srazu české fotbalové reprezentace se objevil více jak po roce. Útočník Václav Kadlec si nominace pro zápasy s Arménií a Severním Irskem od nového kouče Karla Jarolíma nesmírně váží. Zároveň je možné, že na srazy do Prahy brzy nebude muset jezdit daleko. Probíhají jednání mezi dánským Midtjyllandem a Spartou. Čtyřiadvacetiletý forvard by se návratu do rudých barev nebránil. „Určitě bych se nad tou variantou zamyslel,“ řekl novinářům.



Dánský mistr za Kadlece zaplatil Frankfurtu letos v lednu 2,1 milionu eur (57 milionů korun). Na českém útočníkovi nechce prodělat, podobnou sumu by tedy musela investovat Sparta, pokud by hráče chtěla zpátky.

„Vím, že jednání probíhají, ale pořád je to v rovině klubů. Na mně ani tolik nezáleží, co bych si přál. Až když se dohodnou kluby, potom bude řada na mě,“ řekl Kadlec.

Midtjylland vypadl v play off z Evropské ligy, naopak Sparta v Evropě pro podzimní boje zůstala. Právě to může hrát roli v tom, že Kadlec je svolný k návratu do Česka. „Pro fotbalistu jsou poháry důležité. Já rád hraju třikrát týdně, raději mám zápasy než tréninky. Je to škoda, ale Turci byli lepší,“ ohlédl se za nevydařeným duelem s Osmanlisporem, kde působí český stoper Václav Procházka.

Kadlec o přestupu do Sparty: Teď se dohadují kluby, až pak bude záležet na mně
Video se připravuje ...

Kadlec už ve Spartě hostoval na jaře v sezoně 2014/2015, krátká anabáze v klubu, odkud odcházel do zahraničí, se mu poměrně vydařila. Nad možným návratem do pražského celku uvažuje i nyní. „Neřekl jsem ani ano, ani ne. Určitě bych se nad tou variantou zamyslel, je to lákavé. Cítím, že by to možná byl ten správný moment. Ale není to tak, že bych odněkud utíkal. Momentálně hraju každý zápas, byla by blbost, kdybych na nějaký nátlak chtěl odejít,“ vyjádřil se útočník.

Otázkou je, zda Sparta bude schopná Kadlece z Dánska vyplatit, jednání budou ještě složitá.

„Já se o to moc nestarám, nechávám to na panu Paskovi, ten ví všechno. Já čekám, až řekne, že teď záleží na tobě. Nevím, jak jednání probíhají, jaké jsou částky. Dokud není nic jasné mezi kluby, nemá cenu moc přemýšlet,“ dodal Kadlec.

O bývalého hráče Sparty má enormní zájem trenér Zdeněk Ščasný, s Kadlecem už si i volal. „Asi by chtěl, abych přišel, nebránil by se tomu,“ pousmál se Kadlec. Bral by Spartu vzhledem k situaci v Dánsku jako krok dopředu? „Asi jo. Ale ani si nemyslím, že kdybych zůstal tam, bylo by to špatné. Obě varianty jsou v pohodě,“ uvedl Kadlec s tím, že jiné varianty krom setrvání v Midtjyllandu a přestupu do Sparty nejsou ve hře.

Kadlece s reprezentací čeká přípravný duel s Arménií (středa v Mladé Boleslavi) a kvalifikace o postup na mistrovství světa se Severním Irskem (neděle). Za národní tým nastoupil naposledy 31. března 2015 proti Slovensku (0:1).

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud