29. srpna 2016 • 17:29

Varianty pro Slavii po Uhrinovi: Kozel, Látal, či zahraniční cesta

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během včerejší porážky v Plzni ještě vedl fotbalisty Slavie Dušan Uhrin, v neděli 11. září by měl při utkání v Teplicích na lavičce červenobílých stát jeho nástupce. Kdo dostane za úkol nastartovat tým z Edenu po vlažném vstupu do sezony? Server iSport.cz nabízí tři varianty.



Luboš Kozel

Ke Slavii má blízko, strávil v ní nejúspěšnější část hráčské kariéry. Trenérské renomé si vydobyl v Dukle, odkud ho do Edenu už intenzivně lákali v minulosti, ale nabídku ještě neakceptoval, stejně jako možnost převzít Plzeň po konci Vrbovy éry. Proč by měl Kozel kývnout nyní? Další odmítnutí by mu nejspíš dveře do velkých klubů v Česku definitivně zavřelo. Pouze Kozel však nebude rozhodovat o svém osudu. Jelikož je vázaný u reprezentace do 18 let, svolení mu musí dát vedení FAČR.

Radoslav Látal

Další žhavý kandidát na uvolněné místo. Látal na sebe velmi upozornil v uplynulé sezoně s „polským Leicesterem.“ Piast Gliwice vytáhl na druhé místo polské ligy. Na začátku nové sezony tam pak kvůli sporům skončil. Nyní by si mohl vyzkoušet druhé angažmá v české nejvyšší soutěži – v roce 2013 vedl šest měsíců Baník Ostrava.

Zahraniční trenér

Možnost přivést zahraničního kouče po konci Vítězslava Lavičky zvažovala také Sparta, nyní by mohla na této variantě zapracovat také Slavia. Angažování renomovaného zahraničního odborníka by odpovídalo slávistickým ambicím, na druhou stranu je varující případ Alexe Pastoora. Nizozemský kouč strávil ve Slavii jarní část sezony 2013/14 a jen těsně s ní unikl sestupu do druhé ligy.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud