1. září 2016 • 15:40

Kadlec ve Spartě! Nejdražší přestup, potvrdil klub. V Dánsku píší o 73 milionech

Autor: kub, dvo, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdražší přestup v historii české ligy je už hotový! Fotbalová Sparta potvrdila příchod Václava Kadlece, se kterým podepsala smlouvu na čtyři roky. Po Tomáši Rosickém tak vítá další velké jméno. Podle listu Ekstra Bladet je celková hodnota transferu 2,7 milionu eur (73 milionů korun), a jde tedy o rekordní přestup směrem do české ligy.



Čtyřiadvacetiletý ofenzivní univerzál Václav Kadlec, který si včera připsal gól při vítězství reprezentace nad Arménií 3:0, přiznal, že o návrat hodně stál. "Byla to těžká jednání, protože Dánové mě chtěli udržet. Jenže věděli o mém přání se vrátit domů, což tomu asi také pomohlo. Moc jsem o přestup stál," uvedl Kadlec pro oficiální stránky klubu.

Nová posila Sparty Kadlec: Mám na to, abych naplnil očekávání
Video se připravuje ...

Letenští za Kadlece mají zaplatit 2,7 milionu eur, v přepočtu 73 milionů korun, což je rázem historicky nejdražší přestup do české ligy. "Mohu potvrdit, že se jedná o největší přestup do Sparty a potažmo do české ligy. Částku komentovat nebudu, ale je to zhruba trojnásobek největší investice, kterou Sparta dosud do hráče dala," naznačil generální ředitel Sparty Adam Kotalík na tiskové konferenci. "Jde o signál pro fanoušky i hráče, že chceme být úspěšní a vrátit mistrovský titul na Letnou," dodal.

"Sparta je lepší tým. Má to daleko větší kvalitu a profesionalitu, než v Midtjyllandu. Druhým důvodem byl také můj vlastní osobní život," uvedl Kadlec. Motivací byla pro Kadlece i šance zahrát si s Tomášem Rosickým . "Musím říct, že to bylo velké lákadlo. Vždyť kdo by si s Rosou v jednom týmu nechtěl zahrát! Hráčů, jako je on, po trávnících moc neběhá."

Kadlec se tak stal osmou letní posilou Sparty a klub by ho měl zařadit na soupisku pro Evropskou ligu, která má uzávěrku ve čtvrtek o půlnoci.

Na odchod 24letého forvarda se pátý celek dánské nejvyšší soutěže už připravil. Z Číny přivedl útočníka Bruninha a do zálohy si pořídil na hostování z belgického Gentu Gustava Wikheima.

10 nejdražších přestupů v historii české ligy
73 milionů - Václav Kadlec (Midtjylland-Sparta, 2016)
35 milionů - Gino van Kessel (Trenčín-Slavia, 2016)
35 milionů - Szilárd Németh (Slovan Bratislava-Sparta, 1997)
34 milionů - Štěpán Vachoušek (Teplice-Slavia, 2002)
30 milionů - Dragiša Binič (CZ Bělehrad-Slavia, 1991)
28 milionů - Milan Pacanda (Brno-Sparta, 2004)
26 milionů - Lukáš Zelenka (Westerlo-Sparta, 2001)
25 milionů - Radim Nečas (Baník Ostrava-Slavia 1992)
25 milionů - Petr Voříšek (Teplice-Sparta, 2004)
25 milionů - Miroslav Slepička (Liberec-Sparta, 2005)

Trefil jsem to tak, jak jsem nechtěl, usmíval se Kadlec nad gólem
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud