6. září 2016 • 05:00

PĚT úkolů pro Šilhavého ve Slavii: Přesun Van Kessela, pečovat o talenty

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se na pět úkolů, pro Jaroslava Šilhavého ve SlaviiPodívejte se na pět úkolů, pro Jaroslava Šilhavého ve SlaviiFOTO: Koláž iSport.cz

    Říká se, že čas jsou peníze. V situaci, ve které se ocitla fotbalová Slavia, to platí dvojnásob. Jednání o novém kouči zabrala dost času a tak má čerstvě zvolený Jaroslav Šilhavý na přípravu s týmem pouhých pět dní. V neděli už jej čeká první ligový duel s novým týmem v Teplicích. Co ho v novém působišti čeká? Podívejte se na věci, na kterých musí zkušený trenér zapracovat.

  • Najít místo pro Van Kessela

    Gino van KesselFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Ze slovenského Trenčína přišel jako nejlepší střelec ligy. Slavia za něho zaplatila 35 milionů korun, jenže 23letý reprezentant Curacaa se ve Slavii hledá. A je to i tím, že pravidelně nastupuje na pozici pravého křídla, která mu zjevně nesedí. Daleko nebezpečnějším hráčem by byl, kdyby mohl nastupovat na hrotu. Ideálně společně s Milanem Škodou. Příchod Šilhavého by mohl Van Kesselovi dodat nový impuls.

  • Probudit zálohu

    Josef HušbauerFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Josef Hušbauer, Jasmin Ščuk, Levan Kenia, Jaromír Zmrhal a další. V záložní řadě Slavie lze najít spousty kreativních fotbalistů. Pod bývalým trenérem Dušanem Uhrinem však kombinace „červenobílých“ tápala a hráči rozhodně nepředváděli své maximum. Na Jaroslavu Šilhavém tak bude, aby znovu zažehl motor slávistické hry.

  • Lépe se věnovat talentům

    Antonín BarákFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Práce s nadějnými hráči je vždy běh na dlouhou trať. Byť Slavia zřídila sportovní komisi a děla vše proto, aby znovu produkovala jeden talent za druhým, zapojování mladých fotbalistů do prvního týmu se nedaří. V kádru jsou sice je šest hráčů (Martin Berkovec, Tomáš Jablonský, Tomáš Souček, Jaromír Zmrhal, Jan Mikula a třetí brankář Josef Řehák), které si Slavia vychovala. Ti však místo toho, aby rostli do rolí opor, začínají stagnovat. Navíc se Dušanu Uhrinovi nedařilo naplno využít perspektivního záložníka a reprezentanta do 21 let Antonína Baráka.

  • Vymyslet systém pro tým

    Zklamání hráči Slavie po zápase s AnderlechtemFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Ucelit základní myšlenku a přenést ji na hřiště. To Slavii pod trenérem Uhrinem scházelo. Vedení klubu sice přivedlo kvantum hráčů, ale finální výsledek na hřišti neodpovídal kvalitě. Nyní leží tento úkol na Jaroslavu Šilhavém. K dispozici má široký kádr, kterému může ušít systém na míru a vštípit mu svůj styl.

  • Poučit se z Jablonce

    Jaroslav Šilhavý během angažmá v JablonciFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Nakupování ve velkém automaticky neznamená úspěch. Už jednou to nový trenér Slavie zažil. V Jablonci s projektem „Galácticos“ neuspěl. Vedení severočeského klubu přivádělo za jeho působení jednu zvučnější posilu za druhou, ale odpovídající výsledky nepřicházely. Pro Šilhavého je to tak velkým varováním, aby něco podobného nezažil i ve Slavii. 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud