9. září 2016 • 15:35

Šimůnek: V Německu jsem se už trápil, tady je to víc kamarádský

Autor: ČTK, isport tv
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jan Šimůnek v Dukle? Jeden z nejzajímavějších comebacků před touto sezonou ePojisteni.cz ligy. Někdejší velký talent, který má i stříbro z MS do 20 let, si po dlouhém působení v Německu užívá atmosféru v české nejvyšší soutěži. Ačkoli jeho tým přišel na začátku týdne o trenéra Jaroslava Šilhavého, podle Šimůnka to nemusí být zásadní problém.



Odchovanec Sparty sice vynechal kvůli zranění poslední tři kola, už je ale připraven v neděli v Jablonci nastoupit. "Už jsme odehrál v pátek 70 minut v přípravě. I proti Spartě jsem byl připravený na lavičce naskočit. Mohu hrát," řekl Šimůnek.

Atmosféru po návratu zpátky ze zahraničí si zatím užívá. "Já jsem se tam poslední měsíce i skoro roky trápil. Byl jsem tam sám, což pro nikoho není hezký. I tohle jsem chtěl změnit," popsal svoje dojmy ze závěru působení v Německu.

V Dukle si pozorně všímá rozdílů mezi oběma zěmemi. "Tady je to takový víc kamarádský. V Německu se hrálo víc na sebe, prémie jsou vyšší, každý chce víc hrát. Zase tady jsou zápasy před třemi, čtyřmi tisíci lidí. Můžete na sebe zakřičet záda a pravá, levá, a je to slyšet," usmívá se.

Pro Duklu byly poslední týden hodně turbulentní, do Slavie totiž zamířil její hlavní trenér Jaroslav Šilhavý . "Já z toho byl dost překvapený, protože jsem nikdy nezažil, že by v podstatě nový trenér už po pěti kolech odešel. Ale určitě mu to nevyčítám. Taková nabídka se asi neodmítá," řekl Šimůnek.

Náhradu za Šilhavého se klubovému vedení zatím nepovedlo najít, Šimůnek však věří dosavadnímu asistentovi Hynkovi, který tým dočasně převzal. "Není to bezvládí, dělají to trenéři z juniorky a změny, co udělali, jsou pozitivní. Uvidíme, máme z toho dobrý pocit, ale musíme to předvést na hřišti," řekl devětadvacetiletý obránce.

Věří, že tým se v nedělním utkání Jablonci výsledkově zvedne. "Úvod sezony nehodnotím dobře, protože po pěti kolech máme čtyři body. Ve všech zápasech jsme měli na víc. S Teplicemi dostaneme gól z jediné šance, se Slováckem neudržíme vedení 2:0. Samozřejmě se Spartou se může prohrát, ale šance na lepší výsledek byla. Chybí nám štěstíčko. Dotlačit to tam čímkoli. Teď beru jen tři body," dodal.

Dukla - Teplice: Šimůnkova rána letěla vysoko nad
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud