11. září 2016 • 05:00

Rosický v akci? Nechtěl jen posílat míče zpátky, Boleslav ho neřešila

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proti Mladé Boleslavi mohla Sparta poprvé využít Tomáše Rosického. Také jako hvězdný náhradník, který nastoupil jen na poslední dvacetiminutovku, vzbuzoval respekt. Kouč domácích Zdeněk Ščasný se zlobil, že výjimečná atmosféra jeho týmu nepomohla také k lepšímu výkonu. Trenér Mladé Boleslavi Leoš Kalvoda si hvězdného hráče na hřišti přál od prvních minut. „Trochu jsem na to sázel,“ přiznal po remíze 2:2.



Euforie po návratu Rosického měla Spartě pomoci dotáhnout se v lize na vedoucí Zlín. Jak vypadala realita? Na zaplněné Letné prospěla spíš hostům. Rosický šel na hřiště v 72. minutě za stavu 2:2 a domácí už nerozhodný výsledek ve svůj prospěch nezvrátili.

Kolena se hostům v žádném případě nerozklepala. „Čekal jsem, že tam Tomáš přinese něco nového. Kluci to zvládli perfektně, vůbec neřešili, jestli je tam on nebo někdo jiný. Vyrovnali se i s atmosférou, která byla bouřlivá a skvělá,“ těšilo Kalvodu.

Sparťanský kouč Zdeněk Ščasný si uvědomoval, že atmosféra nakonec nebyla pro jeho tým výhodou. „Pokud ji někdo neměl unést, tak Boleslav a rozhodně ne my,“ kroutil hlavou.

Největší problém máme v rozehrávce, řekl Rosický

Od chvíle, kdy se Rosický dostal na hřiště, ho spoluhráči často s míčem hledali. „Neřekl bych, že to tak bylo, že by na mě spoléhali. Jde o to, že já se dokážu s tím balonem otočit. Když se k vám balon dostane, je třeba s ním něco udělat a ne to jen vracet zpátky,“ vysvětlil.

„Musíme se soustředit na to, kde máme momentálně největší problém – a vypadá to, že je to v rozehrávce. Takže tam bych asi měl být nejplatnější,“ pojmenoval Rosický svoje úkoly.

Rosický je připravený hrát tam, kam jej trenér Ščasný v sestavě zařadí. Je připravený přijmout jakoukoliv roli. „Za svou kariéru jsem hrál v záloze skoro všechny posty ve všech systémech, takže kam mě trenér bude potřebovat, tam mu to odehraju,“ uvedl.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Mladá Boleslav 2:2. Ani Kadlec s Rosickým nepomohli domácím k výhře
Video se připravuje ...

Sparta - Mladá Boleslav: Rosický jde na plac, vystřídal Váchu
Video se připravuje ...

Sparta - Mladá Boleslav: Potlesk pro hvězdu - Rosický děkoval divákům
Video se připravuje ...

Sparta se před duelem proti Mladé Boleslavi loučila s Markem Matějovským
Sparta se před duelem proti Mladé Boleslavi loučila s Markem Matějovským

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud