19. září 2016 • 20:52

Absence Rosického ve Zlíně? Náš plán, uvedl Ščasný. Ohrožené je i derby

Autor: pj, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl být hlavním tahákem šlágru o první místo ePojisteni.cz ligy. I proto byla zlínská Letná již před duelem se Spartou (1:1) brzy vyprodaná. Diváci se těšili na Tomáše Rosického, který měl být k utkání připraven. Pětatřicetiletý záložník však se sparťanskou výpravou k utkání vůbec neodcestoval. „Takový byl náš plán,“ uvedl po utkání trenér Zdeněk Ščasný, proč bývalý záložník Arsenalu nebyl připraven.



„Upínám se k jejich návratu. Nejsme tým o dvou hráčích, ale oba jsou klíčoví. Doufám, že na Zlín oba dva budou,“ řekl ještě ve čtvrtek po porážce na půdě anglického Southamptonu trenér Sparty Zdeněk Ščasný na adresu Tomáše Rosického a Bořka Dočkala.

V pondělí však do Zlína odcestoval pouze druhý jmenovaný. Rosický dál dohání tréninkové manko. „Chceme ho pošetřit a dostat do takového stavu, aby byl schopný odehrát víc než poločas,“ vysvětloval po utkání Ščasný. „V tomto duelu jsem chtěl utnout dobu čekání, ale takhle to bylo naplánované, že nebude hrát ani ve Zlíně. Nechceme nic uspěchat,“ pokračoval.

Tomáš Rosický po svém prvním utkání po návratu do Sparty děkuje za přízeň fanouškům
Tomáš Rosický po svém prvním utkání po návratu do Sparty děkuje za přízeň fanouškům

Ačkoliv se stav českého reprezentanta zlepšuje, jistý není ani jeho start v nedělním derby proti Slavii. „Mužstvo by se nemělo na Tomášův příchod upínat. Když nebude, tak to musíme zvládnout i bez něj. Kdyby ale nastoupil, byl by to pro tým bonus,“ dodal letenský kouč.

Rosického absence rozhodně nevadila domácímu výběru, který původně počítal s tím, že by se zkušený záložník měl v duelu objevit.„Říkal jsem hráčům, abychom se mu snažili aspoň vyrovnat. Už i to by pro ně byla pochvala,“ usmál se kouč „Ševců“ Bohumil Páník.

Jízlivý Ščasný na tiskovce: Moje postavení ve Spartě? Já se neodvolám
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Sparta 1:1, bod zachránil Kadlec, domácí vedou ligu
Video se připravuje ...

Dočkal po návratu: Chceme chceme, ale drhne to. Zlín je v euforii
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud