23. září 2016 • 15:51

V Liberci propukla epidemie. Sobotní zápas v Karviné je odložen

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní utkání 8. kola první fotbalové ligy mezi Karvinou a Libercem bylo odloženo kvůli epidemii v kádru hostujícího Slovanu. Nový termín zatím není znám. Liberec o tom informoval na svém Twitteru.



Liberec sužuje nebývalá marodka a od minulého týdne čtrnáctý tým ligové tabulky trápí i viróza a střevní chřipka. Slovanu tak už v pondělní dohrávce na Slavii, kde podlehl 0:1, chyběli někteří hráči.

Kromě dlouhodobých marodů kapitána Lukáše Pokorného, Petra Ševčíka a Ondřeje Machuči se zranili také Milan Baroš, Vladimír Coufal a Radim Breite. Mimo hru jsou i Ondřej Karafiát, Daniel Bartl, oba brankáři Martin Dúbravka a Václav Hladký a potíže mají také Vojtěch Hadaščok či Milan Nitrianský.

"Není to nic příjemného, už se pomalu bojím zvednout telefon komukoli z lékařského týmu. Jak vidím číslo maséra nebo doktora, dělá se mi nevolno. Vždy ráno mi totiž nahlásí, kdo nemůže trénovat. Aktuální zdravotní stav je kritický, protože krom dlouhodobých marodů a klasických fotbalových zranění tým postihla viróza a přes víkend i nějaký druh střevní chřipky," řekl trenér Jindřich Trpišovský ještě předtím, než byl zápas odložen.

Epidemie v kádru je pro Liberec komplikací, protože už příští čtvrtek hraje doma druhý zápas základní skupiny Evropské ligy proti PAOK Soluň. Na úvod skupiny Severočeši remizovali v Ázerbájdžánu s Karabachem 2:2 a je možné, že se virózou nakazili právě v daleké destinaci.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Liberec 1:0. První výhru Šilhavého trefil Škoda
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Plzeň 1:2. Obhájce ukopal těsnou výhru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud