Richard Šíma
29. září 2016 • 13:50

Trpišovský do Sparty, Petržela do Liberce? Z Baníku neodejdu, slibuje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vlastimil Petržela novým trenérem fotbalového Slovanu Liberec? Podle informací serveru Tyden.cz by k takovému spojení mělo v případě odchodu Jindřicha Trpišovského do Sparty nejspíše dojít. Nabízí se to. Liberec měl o Petrželu v nedávné minulosti zájem, nynější kouč druholigového Baníku nedaleko Liberce bydlí, tamní prostředí ze svého někdejšího působení dobře zná. Jenže samotný trenér takovou možnost vcelku kategoricky odmítá. Z Baníku odejít nechce.



„Vím, že je to několikaleté přání pana Karla, abych se do Liberce zase vrátil. V této chvíli to ale vylučuju,“ odmítá podobnou konstrukci Petržela, jemuž se v Baníku v této sezoně zatím daří.

S kádrem, který ještě pár dnů před prvním mistrovským zápasem doplnilo několik hráčů, aby byl jakž takž konkurenceschopný, aktuálně vede Fotbalovou národní ligu. A to se nečekalo.

„To ale není ten důvod, proč možnost mého nynějšího nástupu do Liberce odmítám. Tím hlavním důvodem je, že jsem v Ostravě spokojen, pracuje se mi tu dobře a mám tady smlouvu. Nemám ve zvyku takovým způsobem utíkat,“ řekl Petržela, jenž do Baníku přišel na začátku letošního roku z Vlašimi.

„Ale to byla jiná situace. Ve Vlašimi jsem prodlužoval smlouvu vždy o půl roku dál, protože jsme měli dohodu, že kdyby nějaká nabídka, která by mě zaujala, přišla, mohl bych vždy po půlroce odejít. V Baníku mám smlouvu na delší dobu, je platná, odcházet nebudu,“ ujistil Petržela.

Že možnost Petrželova přesunu do Liberce není příliš reálná, naznačil také Jiří Štajner. Bývalý hráč Slovanu, který s ním vyhrál dva tituly, si myslí, že by překážkou byla spolupráce se sportovním ředitelem Janem Nezmarem. "Asi jen přes Nezmarovu mrtvolu," komentoval Štajner spekulaci na Twitteru.

Koller o Spartě po Ščasném: Trpišovský by byl vhodný kandidát
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud