Stanislav Hrabě
1. října 2016 • 13:30

Dal gól v derby S, ale Mešanovič pokutu nesmazal. Zaplatí statisíce?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bosenský útočník Muris Mešanovič byl hrdinou derby. Sice zahodil vyloženou šanci a neproměnil pokutový kop, avšak pak poprvé prostřelil sparťanského brankáře a nastartoval slávisty ke slavnému vítězství 2:0. Pokutu, kterou dostal za nevhodné chování po předchozím utkání s Libercem, tím však nesplatil. Má totiž dlouhodobý výchovný účinek a motivuje ho ke střeleckým počinkům do konce ligy.



Supernáhradník. Tak by se mohl označovat slávistický útočník Muris Mešanovič. Pozici na hrotu pražského týmu má neotřesitelnou český reprezentant Milan Škoda, bosenský legionář přichází většinou v průběhu utkání. V roli žolíka si ovšem počíná zdatně: vstřelil tři góly. A ten proti Spartě ve věhlasném derby byl hodně důležitý.

Jen jednou v ligovém duelu ve slávistickém dresu Mešanovič vůbec nevyběhl a byla z toho velká nepříjemnost. Doma proti Liberci ho trenér Jaroslav Šilhavý nevyslal ani jako náhradníka, frustrovaný Balkánec po vítězném duelu, který zařídil jeho druh na hrotu Škoda, nepodal trenérovi ruku. „Byla to moje blbost,“ kál se Mešanovič, když se mu všechno rozleželo v hlavě.

Sparta - Slavia: Barák trefil tyč, Mešanovič dal dorážkou Slavii vedení 1:0
Video se připravuje ...

„Omluvil jsem se trenérovi i mančaftu. Dostal jsem od vedení trest, přijal jsem ho. Doufám, že jsem to v derby aspoň trochu odčinil,“ upozornil na vítězný gól do sparťanské sítě.

Pokutu však neumazal. Nebyla podmíněná dalším vystoupením, jak se obyčejně dělá, ale má dlouhodobější výchovný účinek. Když se Slavia umístí po skončení ročníku do 3. místa, neplatí nic.

Z pozice náhradníka se mu daří

Do 5. příčky, kde se nyní Slavia nachází, má ovšem odložený zápas úvodního kola v Brně k dobru, by Mešanovič platil 50 tisíc korun. Horší umístění by znamenalo ztrátu jednoho platu – cca 200 tisíc korun. Šestadvacetiletý útočník má tedy na čem pracovat.

Se čtyřmi góly je nyní nejlepším střelcem týmu, Škoda a Van Kessel se trefili dvakrát. V pozici náhradníka se mu daří, ale nijak netají, že by se mu základní sestava zamlouvala víc.

Sparta - Slavia: Penalta po ruce Holka, Mešanoviče ale vychytal Koubek!
Video se připravuje ...

„Záleží na trenérovi, komu dá důvěru. Já jen budu pracovat tak, abych ji získal,“ řekl po derby na toto téma. V něm střídal zraněného Škodu, který se však dal přes týden dohromady tak, že je schopen nastoupit. Usedne proti Karviné bosenský hráč opět na lavičku? „Zásady derby bývaly takové, že kdo se v něm prosadí, měl by dostat důvěru,“ zamyslel se legendární slávistický kanonýr Pavel Kuka.

Jen jednou, ještě za trenéra Dušana Uhrina mladšího, nastoupili oba útočníci Škoda a Mešanovič spolu v základní sestavě: proti Příbrami ve 4. kole. Na výhře 3:0 se oba podíleli jedním gólem. „Já bych je proti Karviné znovu postavil oba, pokud by ovšem byli stoprocentně zdraví,“ navrhl Kuka řešení.

„Musíme pokračovat, nesmíme se nechat uchlácholit výhrou v derby,“ burcoval Mešanovič ostatní. K vymazání jeho pokuty je ještě dlouhá cesta…

Radost Murise Mešanoviče
Radost Murise Mešanoviče

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud