6. října 2016 • 05:00

Trpišovský do Sparty nepřijde! Liberecký boss odmítl trenéra pustit

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobrá zpráva pro fanoušky Slovanu Liberec – trenér Jindřich Trpišovský do Sparty neodejde. Rozhodla o tom jeho středeční schůzka s majitelem Slovanu Ludvíkem Karlem, který podle informací iSport.cz čtyřicetiletému kouči jasně sdělil, že ho v rozehrané sezoně ke konkurenci neuvolní. Letenský klub si tak za odvolaného Zdeňka Ščasného bude muset najít jinou náhradu, pravděpodobně proto prodlouží mandát prozatímnímu trenérovi Davidu Holoubkovi.



Sparta o Jindřicha Trpišovského hodně stála, byl pro ni volbou číslo 1. A když v pondělí charismatický kouč absolvoval i schůzku s majitelem letenského klubu Danielem Křetínským, zdál se být jeho přestup hotovou věcí.

Jenže ve středu se Trpišovský potkal s libereckým bossem Ludvíkem Karlem – a ten jeho odchod do Prahy rázně zamítl. „Pro pana Karla bylo od začátku nepřijatelné, že by přišel o trenéra v rozehrané sezoně,“ uvedl dobře informovaný zdroj pro iSport.cz s tím, že klub za Trpišovského proto ani nehledal žádnou náhradu.

Slovan čekají stejně jako Spartu kromě domácí soutěže a MOL Cupu na podzim ještě čtyři zápasy Evropské ligy a Karl nechtěl tým před náročnou baterií zápasů nijak oslabovat.

Zůstane ve funkci Holoubek?

Pro Spartu to znamená, že se bude muset začít zabývat dalšími variantami. Nabízí se ve funkci hlavního trenéra ponechat Davida Holoubka, který mezitím odkoučoval zápasy s milánským Interem (3:1) a v Brně. Šestatřicetiletý kouč však nemá nejvyšší trenérskou licenci, a tak by šlo jen o dočasné a provizorní řešení.

Okamžitě po Ščasného konci uvažovala Sparta rovněž o Andrianu Guľovi z Žiliny a Václavu Kotalovi, který vede národní tým do sedmnácti let. Oficiální jednání však vedla pouze s Trpišovským.

CELÝ SESTŘIH: Brno - Sparta 3:3. Divoký zápas srovnali domácí v závěru
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Teplice 2:0, Slovan zlomil ligovou mizérii
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud