Pavel Janega
15. října 2016 • 22:00

Zlín poprvé padl a trenér Páník se zlobil: Chybovali jsme fatálně

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neporazitelnost Fastavu Zlín skončila, v Teplicích poprvé v sezoně padl 0:2. Oběma brankám však předcházely hrubé individuální chyby, které trenér Bohumil Páník těžce skousával. „Musíme hrát zodpovědnější fotbal!“ zvýšil hlas na tiskové konferenci. Zlínští fotbalisté zůstávají na třetím místě, čtvrtá Slavia už jim ale dýchá na záda. „Sešívaní“ ztrácejí tři body a mají zápas k dobru (odložený se Zbrojovkou Brno).



„Duel rozhodl první gól a Teplice vyhrály zaslouženě. Ale tu naší největší šanci, kterou měl David Štípek, jsme měli proměnit,“ hodnotil první prohru zlínský kouč Bohumil Páník s tím, že ze všeho nejvíc mu vadily kiksy jeho svěřenců.

„Když jsme se konečně dostali do hry, tak jsme chybovali úplně fatálně. Byli jsme od sebe daleko a v defenzivních prostorech hráli na riziko tam, kde na riziko hrát nemůžete,“ nechápal obě situace před inkasovanými brankami.

Jak k nim došlo?

Situace první: útočník Damé Diop ztratil u vlastní šestnáctky balon, po následném centru Lukáš Holík provedl nepřesvědčivý obranný zákrok a Roman Potočný odraženého míče využil ke gólové střele.

„Diop je ofenzivní hráč, který chce uhrát každý balon. V jeho popisu práce je udržení míče, proto vzadu hraje úplně stejně, jako by hrál nahoře. Jenže po zbytečné ztrátě jsme měli obranu zcela rozhozenou,“ čertil se Páník.

Teplice - Zlín: Potočný se trefil krásně o tyč a Teplice vedou 1:0
Video se připravuje ...

Situace druhá: Róbert Matějov chtěl konstruktivně rozehrát zpětnou přihrávkou na stopery, jenže byl nepřesný. Místo toho vyslal do běhu střídajícího forvarda Davida Vaněčka, jenž nekompromisní ranou stvrdil vítězství Teplic.

Páník tomu nerozuměl: „Matějov občas tyto zkraty má, že to zahraje tak, jak to zahrál. Neustále se mu to zdůrazňuje! Snad se z toho poučí a nebude to už nikdy opakovat.“

Teplice - Zlín: Teplice zvyšují na 2:0 – po hrozné chybě zlínské obrany se trefil Vaněček
Video se připravuje ...

Teplice zaznamenaly první domácí výhru po osmi měsících! Je to tak, před Zlínem porazily na Stínadlech naposledy Příbram v únoru. „Je to doba,“ glosoval to s úsměvem trenér Daniel Šmejkal, jenž převzal severočeský tým letos v létě po Davidu Vavruškovi.

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Zlín 2:0. Hosté poprvé prohráli
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud