17. října 2016 • 04:59

Útok Sparty pod Holoubkem válí. Má gólů jako za 13 duelů pod Ščasným

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři soutěžní utkání, jedenáct vstřelených branek. Z toho sedm jich obstarali útočnici. Je jednoznačné, že sparťanská ofenziva během pár utkání pod zaskakujícím trenérem Davidem Holoubkem pookřála. V neděli se proti Jihlavě dvěma góly blýskl kapitán David Lafata, v minulých zápasech zase jeho mladší kolegové. Co stojí za tím, že se podařilo sparťanské střelce probudit?



Když David Holoubek z pozice asistenta u áčka ve Spartě dočasně povýšil na hlavního trenéra, nebál se provést několik změn. Jaké přesně?

Tým značně omladil, což si vyžádala i početná marodka aktuálního kádru. Zásadní proměna prišla v taktice. Sparta v posledních zápasech upustila od rozestavení 3-5-2, či 4-2-3-1 a začala hrát 4-4-2, které Holoubek praktikoval i u výběru do 19 let.

Zároveň po mužstvu chtěl, aby na hřišti víc pracoval, snažil se zrychlit rozehrávku a podporoval aktivní presink. Ačkoliv jeho myšlenky nejsou dosud zcela perfektně přeneseny do sparťanské hry, značný progres je znát na roli útočníků.

Ti se totiž po Holoubkově nástupu probrali. Po trápení za vlády trenéra Zdeňka Ščasného se během krátké doby začali znovu prosazovat. Ve třech ze čtyř odehraných zápasů nastřílela Sparta tři branky. Po dvou gólech si připsali David Lafata, Václav Kadlec i Matěj Pulkrab. Druhou branku v sezoně přidal Lukáš Juliš.

Srovnání sparťanských útočníků
Jméno pod Ščasným pod Holoubkem Celkem
 Lafata   4 góly/11 zápasů   2 góly/2 zápasy  6 gólů
Kadlec    1 gól/4 zápasy 2 góly/3 zápasy   3 góly 
Pulkrab    1/6 zápasů   2 góly/4 zápasy 2 góly 
Juliš    1/12 zápasů   1 gól/4 zápasy 2 góly 

Což je pro Holoubka jedině dobré znamení. Navíc se snaží rozložit síly všem hráčům rovnoměrně. To po výhře nad Jihlavou ocenil i kapitán David Lafata. „Jsem rád, za ty dva góly a také, že jsem po delší době (v lize, pozn. red.) nastoupil v základu,“ vykládal spokojené sparťanský kanonýr.

Sparťanští forvardi se probrali v ten nejlepší možný čas. Týmu totiž schází hned několik opor, které v minulých duelech rozhodovaly utkání. Například při předposlední ligové výhře Sparty na Dukle, kde vstřelil dva góly aktuálně zraněný univerzál Martin Frýdek.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Jihlava 3:0. Výhru favorita řídil Lafata
Video se připravuje ...

Sparta - Jihlava: Lafata dorazil střelu Václava Kadlece a Sparta vede 3:0
Video se připravuje ...

Sparta - Jihlava: Lafata procpal míč do brány a Sparta vede 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud