Jan Vacek
19. října 2016 • 13:00

Problém pro Spartu. Přesun utkání s Plzní jí nevyšel, MOL Cup neustoupil

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátek odpoledne přiletí z Izraele, kde ve čtvrtek odehrají utkání základní skupiny Evropské ligy proti Hapoelu Beer Ševa. A už v neděli hráči Sparty vyběhnou ve Štruncových sadech k podzimnímu superšlágru proti Plzni. Prostor na odpočinek? Minimální. Letenští usilovali o přeložení utkání na pondělí. V cestě ovšem stály zápasy MOL Cupu.



Na jedné straně zápas, který společně s pražským derby přitahuje suverénně největší pozornost fanoušků. Na té druhé MOL Cup, jenž je veřejností (ale i kluby) vnímán stále jako podřadná soutěž. I přesto musela bitva dvou tuzemských hegemonů Sparty a Plzně posledních let ustoupit. „Termínová listina je daná. Na příští středu jí náleží utkání MOL Cupu,“ konstatoval ředitel oddělení TOP soutěží Tomáš Barta.

Vedení Sparty usilovalo o přeložení duelu s Plzní na pondělí. Logicky. Letenští se zítra večer utkají v Izraeli s Hapoelem Beer Ševa, do Prahy se vrátí až v pátek odpoledne. A za 48 hodin musí být připravení na zápas podzimu. I Viktorii čeká duel Evropské ligy, na rozdíl od rivala však hraje s Astrou Giurgiu doma. Odpadá jí tak zdlouhavé a únavné cestování.

Největší tuzemský klub však kromě termínové listiny narazil i na odpor televizní stanice O2 TV, která bude duel vysílat přímým přenosem. „Dotazovali jsme se na vedení soutěže. Bylo nám řečeno, že televize si vybrala tenhle termín, bereme to jako realitu,“ sdělil ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Plzeň je favorit, říká před šlágrem Holoubek. Konaté pro něj není téma
Video se připravuje ...

Letenští se zároveň snažili přeložit středeční duel MOL Cupu ve Zlíně, ani v tomto případě ale nebyli úspěšní. Fastav chce zápas odehrát v daném termínu. „Pro nás je středa ideální, lidé už s tím počítají. Se Spartou jsme v kontaktu, ale rádi bychom hráli ve středu. Další možností by pak byl až listopad, tam bychom ale odehráli tři domácí zápasy v řadě, což by se mohlo podepsat na stavu hřiště,“ vysvětlil manažer A týmu Zdeněk Grygera.

Na Spartu tak čeká mimořádně náročné období, kdy během šesti dnů odehraje tři duely. Se všemi je navíc spojená náročná logistika. Směrem k nedělnímu šlágru se proto nabízí perspektiva, že do něj i z tohoto důvodu půjde Plzeň v roli favorita. „Je před námi v tabulce, myslím, že v utkání by měla být favoritem. V tuhle chvíli může víc rotovat se sestavou směrem ke čtvrtku a neděli. To je jedna věc, druhá je postavení v tabulce. To mi říká, že musí být favoritem,“ prohlásil trenér rudých David Holoubek.

Na jeho mužstvo čeká strhující sekvence událostí. Nejbližších sedm dní může mít na celou sezonu Sparty naprosto drtivý vliv.

Sparta sází na mladou krev. Klíčový týden musí zvládnout „Holoubkovy děti“
Video se připravuje ...

Fotbalisté Sparty děkují fanouškům po výhře nad Jihlavou
Fotbalisté Sparty děkují fanouškům po výhře nad Jihlavou

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud