23. října 2016 • 21:33

Costa ukázal prostředníček a fauloval. Špatné střídání, uznal Holoubek

Autor: jon, pta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl probudit sparťanský elán a odvrátit porážku 0:1 v Plzni. Ani jedno se obránci Sparty Costovi v ligovém šlágru nepovedlo. Na hřišti se během půlhodiny prezentoval několika ostrými zákroky, po kterých mu hrozilo vyloučení, nakonec si v samotném závěru neodpustil vulgární gesto, které ukázal směrem k rozhodčímu. „To jde za mnou. Špatné střídání, které si uvědomuju,“ zhodnotil trenér David Holoubek Costův výkon.



Před zápasem nebylo jisté, jestli se Costa dá zdravotně dohromady. Na trávník se proto obránce Zimbabwe dostal až v 63. minutě. Od začátku působil hodně přemotivovaně. To dokázal v 77. minutě, když zezadu ostře skopnul k zemi plzeňského útočníka Tomáše Poznara už po odehrání míče. Sudí Karel Hrubeš k němu rychle běžel se žlutou kartou.

Plzeň - Sparta: Costa dostal za kopnutí do Poznara zezadu žlutou
Video se připravuje ...

„Určitě si s ním promluvím a rozeberu s ním situace na videu, týmu úplně nepomohl. Kostík je bojovník a válečník, šel do toho s tím, aby něco udělal a úplně se mu to nepovedlo,“ hodnotil Holoubek přílišnou snahu svého hráče.

Costova frustrace na hřišti narůstala. V 86. minutě riskoval vyloučení. Při plzeňském útoku podrazil rozeběhnutého Tomáše Hořavu a když rozhodčí přerušil hru, mocně se vztekal.

„Vycházel jsme z toho, že přijdou standardní situace a chtěl jsem ho tam mít - to byla první myšlenka. Pak měl přidat víc síly do ofenzivy ze strany, aby měl Michal Kadlec prostor na zkvalitnění předfinální a finální fáze. Dopadlo to tak, že hra byla hodně rozkouskovaná a nedostali jsme se do finálního tlaku,“ hodnotil Holoubek nevydařené záměry s Costou.

Plzeň - Sparta: Costa riskuje červenou – fauloval Hořavu a vztekal se
Video se připravuje ...

Costa na sebe negativně upozornil ještě jednou. Když mu na začátku nastavení druhé půle rozhodčí odpískal další nedovolený zákrok, rozzlobeně ukázal vztyčený prsteníček směrem k místům, kde stál arbitr. Tento jeho vulgární výstřelek prošel na hřišti bez povšimnutí.

Přestože Costovi zápas nevyšel, Holoubek s ním dál počítá. „Lámat nad ním hůl by bylo hodně špatné. Budeme ho korigovat, ještě bude v našem týmu po zranění hrát velkou roli.“

Holoubek o Costovi: Špatné střídání, které jde za mnou
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud