28. října 2016 • 12:15

Fotbalovým pomezním na vlastní kůži: Jako poprvé sedět v autě

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkony fotbalových sudích můžete pravidelně sledovat v pořadu Zlatá píšťalka, který vychází po každém kole ePojisteni.cz ligy. Jak to však vypadá, když si novináři vyzkouší práci pomezního sudího přímo v praxi a řeší ofsajdové situace? Dle slov reportéra iSport TV Michala Petráka to není žádná legrace. Přirovnat se to dá k pocitu, když sedíte poprvé za volantem automobilu.



Skupina novinářů podstoupila na Strahově cvičení, které absolvují asistenti v nejvyšších soutěžích. Nejprve se začíná jednoduššími situacemi, poté náročnost stoupá. „Rozhodčí běžné situace zvládají, mají je už zažité, ale u těch složitých je to jiné. U nich musí přemýšlet, jelikož tam hrají roli různé faktory a oni mají tak sekundu na to, aby situaci posoudili a rozhodli,“ říká Ivo Chytil, člen komise rozhodčích FAČR.

VIDEO: Reportér iSport TV Michal Petrák jako pomezní sudí

Fotbalovým pomezním na vlastní kůži: Jako poprvé sedět v autě
Video se připravuje ...

V testu, kterým novináři prošli, útočili oranžoví, proti bránícím zeleným hráčům. Pomezní s praporkem si museli dávat pozor na vlastní postavení, pohyb obou skupin a navíc hlídat moment přihrávky.

Právě ten je totiž nejdůležitější. „Určit dobu přihrávky a přitom sledovat linii předposledního bránícího hráče, je na tom všem nejtěžší. Je tam určitý úhel a lidské oči nemají šanci některé situace správně vyhodnotit,“ dodává Chytil.

Listkiewicz: I Starka si pochvaloval, že se něco zlepšilo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud