29. října 2016 • 19:34

Holoubek po výhře: Zraněný Kadlec jel na sono, je to komplikace

Autor: pj, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři povinné body proti poslední Příbrami za výhru 4:0, ale taky možná pořádný průšvih. Letenským se totiž zranil Václav Kadlec, za kterého sparťané vysázeli balík (73 milionů), a není jasné, jak dlouho bude ze hry. „Odjel na sonografické vyšetření. Uvidíme, co se bude dít. Asi to bude natažený sval,“ hlásil po utkání trenér Sparty David Holoubek. Teprve pak bude stanovena doba léčení. „Ale komplikace to je, to tušíme všichni,“ dodal.



Sparťané šli do zápasu s jasným úkolem, smáznout soupeře a zvítězit. „Chtěli jsme hrát rychle nahoru, dostávat se za obranu. Druhý poločas už to ale tak nebylo. Jak si to vyhodnocuji, krajním hráčům asi docházely síly,“ uvědomoval si trenér Pražanů.

Těm pomohla do vedení trefa obránce Karavejeva. Podle Holoubka byl gól odměnou za poctivé výkony ruského fotbalisty. „Podporuje útok, má velký akční radius, s tím jsme spokojení,“ hlásil trenér Sparty.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Příbram 4:0. Rozhodl Lafatův hattrick a Hruškův kiks
Video se připravuje ...

Že rána obránce skončila v síti, kouče překvapila. „Viděl jsem, že střílel z nesmyslné vzdálenosti. Vypadalo to jako zbytečná střela, když jsme mohli jít do postupného útoku. Nakonec Alešovi ta rána propadla a byl z toho gól, za který jsem rád. Takové góly mu samozřejmě nepřeju. Na druhou stranu bych chtěl, aby Karavajev dával branek co nejvíce,“ vyprávěl kouč Letenských.

Sparta - Příbram: Hruška jako cedník – pustil snadnou Karavajevovu střelu
Video se připravuje ...

Po šťastném zásahu se letenskému mužstvu ulevilo. „Spadla z nás v tu chvíli deka. Cítil jsem, že se tým rozjede a přidáme další branky. Ale podržel nás i gólman Koubek, to byl hodně důležitý moment,“ poznamenal mladý trenér. Jeho svěřencům se po dvou porážkách v řadě hodně ulevilo. „Je to moc důležité vítězství. Kluci jsou hodně unavení, z pohledu psychiky nám to pomůže před čtvrtečním zápasem Evropské ligy i utkání s Libercem.“

O tom, že Sparta vyhraje duel rozdílem třídy, rozhodl hattrickem David Lafata. Kouč si uvědomuje, že přínos zkušeného střelce je pořád velký. „Davidovu bilanci vnímám a držím mu pěsti, je to důležitý rozdílový hráč, což dokazuje v lize zápas co zápas,“ pochvaloval si Holoubek.

Ten zároveň okomentoval přesun Maria Holka do zálohy. „Až se do hry vrátí Mareček, tak asi půjde zase na místo středního obránce. Ale můžeme mít i variantu se dvěma defenzivními záložníky. Byl hozený do vody a jsem rád za to, jak to zvládl,“ dodal Holoubek.

Sparta - Příbram: Václav Kadlec musí střídat, místo něj bude hrát Pulkrab
Video se připravuje ...

David Holoubek hecuje sparťany
David Holoubek hecuje sparťany

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud