29. října 2016 • 19:55

Bílek po remíze v Brně: Nejlepší výkon pode mnou, výhra už musí přijít

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkou proměnou prošel výkon jihlavských fotbalistů v týdnu po minulé utrápené domácí remíze s Duklou. V Brně přišli o výhru až jedenáct minut před koncem, kdy Zbrojovce vystřelil výsledek 1:1 její kanonýr Michal Škoda. Čekání Vysočiny na první podzimní vítězství tedy trvá, aktuálně se natáhlo na dvanáct zápasů.



S velkým zklamáním odcházeli fotbalisté Jihlavy z trávníku v Brně. Prázdné pohledy hovořily o všem: Vysočina měla první výhru letošního ročníku v ePojisteni.cz lize nadosah.

„Podali jsme nejlepší výkon pode mnou. Hráči to výborně odpracovali. Vytvořili jsme si řadu příležitostí a bod je pro nás dnes málo. Měli jsme na to, abychom tady vyhráli,“ mínil jihlavský trenér Michal Bílek.

CELÝ SESTŘIH: Brno - Jihlava 1:1. Vysočinu připravil o výhru Škoda
Video se připravuje ...

Před vyrovnáním se jinak spolehlivá obrana dopustila podle jeho mínění jedné z mála chyb v utkání. „Propadli jsme ve středu pole, tam jsme soupeře nezachytili. Obrana byla trochu roztažená, šla tam kolmice mezi naše obránce. Bohužel nás to stálo vítězství,“ litoval někdejší reprezentační kouč.

Oproti minulému pátku a matnému výkonu proti Dukle udělal několik změn, zejména v záloze, a to se ukázalo jako důležitý tah. Na hrotu bojující Michael Rabušic si měl s kým přihrát míč, rázem se dostával do řady šancí. Pohříchu je však všechny zahodil.

„Rambo pracoval výborně, stejně jako celý tým. Určitě by si (Rabušic) zasloužil, aby branku dal, bohužel žádnou z šancí neproměnil. Je to škoda, protože od útočníka se góly očekávají,“ řekl na adresu bývalého hráče Zbrojovky, kterého střelecky zastoupil Pavel Dvořák.

Aktivní nástup Vysočiny domácí zaskočil. Soupeř byl kombinačně lepší, narážel však na brankáře Dušana Melichárka.

„Zaslouží si vysokou známku. Pochytal hodně šancí,“ vyzvedl brněnský trenér Svatopluk Habanec.

„Za první poločas jsme mohli být rádi, že to bylo jenom 0:1,“ uznal domácí střelec Michal Škoda.

Na výhru Jihlavy to nestačilo i proto, že po změně stran se hosté nechali zatlačit před vlastní pokutové území a odolávali tlaku domácích.

„Věřím tomu, že neklesneme na mysli. Atmosféra v kabině byla po zápase špatná. Všichni cítili, že jsme na tři body měli. Hráči si ověřili, že když budeme takhle pracovat, tak už jednou musíme být konečně odměněni,“ věří Bílek.

Trenér Vysočiny Michal Bílek byl po remíze v Brně zklamaný.
Trenér Vysočiny Michal Bílek byl po remíze v Brně zklamaný.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud