Stanislav Hrabě
30. října 2016 • 22:14

Pech Považance. Dvakrát ho vychytal Kozáčik, zaváhal při obdrženém gólu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl u všeho podstatného, ale radost z toho neměl. Slovenský záložník Jakub Považanec zaváhal při obdrženém gólu Dukly, kterým mistrovská Plzeň dobyla Julisku 1:0, dvě jeho hodně nadějné střely vyrazil jeho krajan Matúš Kozáčik na rohový kop.



Nejprve přišla Považancova paráda. Po centru z rohu napřáhl ve 13. minutě z hranice z vápna krásným volejem, plzeňský brankář skákavou střelu vyrazil. „Byl to skvělý zákrok,“ ocenil krajanovy schopnosti.

Dukla favorita na začátku zápasu výrazně přehrávala. „Byl otevřený zápas a to se nám hraje daleko lepší,“ přiznal Považenec.

Dukla - Plzeň: Považancův volej nadělal Kozáčikovi velké problémy
Video se připravuje ...

Pohroma pro domácí nastala v 17. minutě. Petrželův centr z rohového kopu nadzvedl Roman Hubník a nehlídaný Tomáš Hořava se snadno hlavou trefil. Měl ho hlídat Považenec, opustil ovšem jemu svěřený prostor. „Měl jsem si převzít sedmého hráče, byl to asi můj gól,“ nevytáčel se.

Dukla - Plzeň: První šance Plzně a gól – Hořava dal hlavou na 1:0
Video se připravuje ...

Ve 30. minutě získali ovšem domácí velkou výhodu – po druhé žluté kartě byl vyloučený plzeňský Milan Petržela.  „Červená karta nám víc uškodila, než pomohla,“ rozebíral Považenec.

Dukla - Plzeň: Petržela dostal druhou žlutou kartu a jde ven
Video se připravuje ...

„Mělo nás to víc nakopnout, ale nás to potopilo, nevypracovali jsme si jedinou pořádnou šanci. Problémy s tím máme delší času, neumíme překonat bránící mužstvo, na to trpíme,“ povzdechl si.

„Znamenalo to, že při Petrželově vyloučení si skryl hlavu v dlaních a pomyslel si – je to v pytli? „Nevěděl jsem v té chvíli, co se bude dít, ale teď to tak je,“ připustil.

Vyrovnat mohl v 72. minutě, kdy vypálil z dobrých 25 metrů, ale opět skákavou ránu k tyči Kozáčik s námahou vyrazil. „Nebylo to jen o brankáři, i když má na tom výrazný podíl. Ale celá plzeňská obrana nás nepustila do jediné šance. I kdybychom hráli další zápas, gól nedáme,“ poddal se jalovosti.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Plzeň 0:1
Video se připravuje ...





Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud